A Kutyapárt oligarchája kerget őrületbe a hajón

// 2018-05-04

Május 4-én a Kutyapárt egyik alapítójának a zenekara, a Grabanc, és dorombosának másik zenekara, az Airtist ad koncertet az A38 teraszán.

Ezt a nagyon laza koncertestét azzal gondoltuk felvezetni, hogy megkértük Tasi Csabát, a Grabanc basszerosát a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) egyik alapítóját, pártpénztárnokát aka oligarcháját, hogy engedje el magát, és ajánlja olvasóinknak magukat:

“Három ritmushangszer. Dob, doromb, basszus. Kontra, rekontra, szubkontra, fedáksári. Lábdob/pergő, cin – felesben húzza a doromb, lábdob – basszus, pergő – slapbass.

A hajón nem csak azért jó játszani, mert jó a cucc. Igen, a hangcucc. A hajón azért is jó játszani, mert jófej a staff. Nyomják majd’ minden nap, mégis kedvesek bírnak maradni, amellett, hogy profik. Segitenek. A legjobb viszont azért jó, mert van flow. Folyik, áramlik alattad a folyó. Fura, hogy ki vagy kötve, elszaladnak melletted az ágak, palackok.

Saját Grabanc-koncertfelvételünk

De ahogy elkezdesz játszani, elkezdesz fogócskázni a folyami hordalékkal. Elindul az áramlás. Hol gyorsabban, hol lassabban, kicsit erre, kicsit arra, de úszol a zenével. Áramlás és rezgés minden. Ahogy éppen lemegy a Nap, miközben egy folyón a szél és a basszus rezgése tépi a hajadat, elég jó…

Nem biztos, hogy tinilányok sikolyától fog bedugulni a füled a koncertünkön. Nem biztos, hogy lesz közönségénekeltetés. Tiszta, nyers, instrumentális folyamat-tánczene lesz. Bennemaradtunk a hatvanas éves funkjában, a hetvenes évek rockjában, a nyolcvanas évek metáljában, a kilencvenes évek goájában és a kétezres éves drum’n’bassében.

Egyikből sincs sok, mégis sokminden van benne. Pop nem sok, de ami akad, például annak a néhány dallamnak együtt örülünk a közönséggel. Az őrült szaxofonos freejazz-futamaitól kiráz a hideg, miközben a dorombos 180 bpm-es dorombszólójával átvezet az ugrálós reszelésre.

Az este a póktáncos dorombos, Gimesi Szabolcs duplafellépése – Grabanc után ugyanis színpadon az Airtist. Akik csak levegővel dolgoznak. Ősi hangszereken harmadik évezredi, hatásvadász bitangtechnó. Doromb, didzseridu, beatbox – hogy szájjal és levegővel mit lehet csinálni, ennek mutatják be a határtalanságát.”

Kapunyitás este fél hétkor, kezdés hétkor a Grabanccal, utána Airtist, belépő 1500, Facebook-event itt.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!