A miénk, és nem is savanyú – indul a Strand Fesztivál

// 2018-08-21

Augusztus 21. és 26. között dübörög a Strand Zamárdiban, a legnépszerűbb magyar előadókkal és külföldi sztárokkal.

Egyre több dolog szól amellett, hogy a Strandot tekintsük idehaza az egyszerű, halandó magyarok fesztiváljának. A nagyon vegyes zenei felhozatalú, sok külföldit is felvonultató Volt bérletára pár év alatt megduplázódott, ráadásul most már a Strandon, nulladik napon osztják ki a Petőfi Zenei Díjakat.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Balazs Toth (@bazsisax) által megosztott bejegyzés,

Nyolc kategóriában díjazzák a hazai könnyűzene legjavát, és a kétórás programon belül spéci koncertet ad a Cloud 9+, Ákos, Járai Márk, a Kelemen Kabátban és az Apey and the Pea. Ha nem leszel ott a fesztiválon, ezt a programot akkor is nézheted élőben az Petőfi TV-n, sőt a Petőfi Rádióban is lesz élő közvetítés, este fél kilenctől.

Tábortűz, kertmozi, kávézó

Idén is meggyújtják a Strand Tábortüzet, ahol éjszaka magyar előadók lépnek fel, például Járai Márk a Halott Pénzből, Roy&Ádám és Bérczesi Róbert. Ugyanezen a helyen nappal és az esti órákban a fesztivál vendégei ragadhatnak gitárt.

Lesz kertmozi, minden este két magyar filmet vetítenek. Vászonra kerül, például, a Balaton Method, a Tiszta Szívvel, a Valami Amerika 3 és a Sohavégetnemérős.

A Diákhitel Kávézó idén is menő előadásoknak ad otthont, ott lesz Zacher Gábor a legújabb sztorijaival, Vecsei H. Miklós és Dobos Evelin beszélnek a fiatalok helyzetéről, a mostanában csendes Csernus Imre is tiszteletét teszi, de még Köllő Babett, a luxifeli is lemond egy botoxpartiról, hogy meséljen ezt-azt a közösségi médiáról.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Strand Fesztivál Official (@strandfesztival) által megosztott bejegyzés,

Új helyszín lesz a Hello Hungary Village, mely a Volton már debütált júliusban. Ide beköltöznek az ország legnagyobb youtuberei, és a több százezres közönségüknek megmutatják, hogy miről is szól a Strand Fesztivál.

A Petőfi Rádió Parton a legnépszerűbb magyar dj-k pörgetik majd a lemezeket a Pool&Beer party keretében, déltől hajnalig. A szervezők rengeteg felfújhatós gumijátékot ígértek – nagyon reméljük, hogy nem mennek el az idei flamingós trend mellett, anélkül nem lehet eléggé kétezer-tizennyolc ez a helyszín.

 

Lesz még többféle vicces helyszín, így egy kalandpark, illetve Strand Art, ahol az a cél, hogy a fesztiválozók elkészítsék a valaha készült legnagyobb balatoni festményt.

Nevek

A legnagyobb hazai előadók mellett fellép néhány külföldi sztár: Rag’n’Bone Man, aki idén már volt nálunk az Arénában,  a szinte minden évben visszajáró Thirty Seconds to Mars, Robin Schulz, és rajtuk kívül még jön két menő dj, Troyboi és Fritz Kalkbrenner.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Strand Fesztivál Official (@strandfesztival) által megosztott bejegyzés,

Természetesen a legnevesebb magyar előadók is ott lesznek, mindenféle stílusból: Tankcsapda, Wellhello, Punnany Massif, Brains, Irie Maffia, AWS, Jumodaddy, The Biebers és sokan mások, a teljes programot itt találod.

Retróbuli a zárónapon

Augusztus 25-én éjféltől Total Dance party lesz az MVM Nagyszínpadon. Elhozzák a ’90-es évek menő előadóit, csak néhány név a veretes névsorból: Snap!, Kozmix, DJ Sash. Egészen hajnali 3-ig nyomják majd a retróslágereket, amikor is elkezdődik a hasinló koncepciójú Necc Party. Szóval fel lehet készülni, a Strand utolsó napján minden lemegy a Coco Jumbótól a Toto Africa című számáig.

 

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!