Aranyélet az Akváriumban, veretés az A38-on – hétvégi koncertek

// 2018-10-12

Punk, psytrance, stoner, dzsessz, dubstep és egy kis klasszikus zene vonósokkal. Nézzük, hova érdemes menni a hétvégén!

Péntek, október 12.:

A Dürerben két buli is lesz, a Desszert Feszt harmadik felvonásán fellép a stoner rockban nyomuló Elder. Egy másik teremben pedig a Divided, a Salvus, a Room of the Mad Robots és az At Night I Fly. A koncertek között sztorizgatás lesz az elmúlt évekről, rengeteg sörrel. Bővebb infó a Facebook-eseményekben:

Az Akváriumban Aranyélet-vetítés lesz, utána pedig Wellhello-koncert. Habár belépőt csak nyerni lehetett, a Facebook-eseményben rengetegen kínálnak jegyet eladásra, tehát nem lehetetlen bejutni. Aki egy könnyedebb estére vágyna, annak Goshheaven koncertjét ajánljuk, szintén az Akváriumban. Erről itt találni bővebb infót.

 

Aki viszont veretné egész éjjel: Emanations lesz a Supersonicban. Két teremben is pörög majd a psytrance, a nagyteremben dallamosabb és veretősebb, a kicsiben gyorsabb számokkal. A Facebook-eseményt itt találod.

Szombat, október 13.:

A Dürerben elszabadul az angol punk, British Punk Invasion néven. Fellép a Sham69, az Anti-Nowhere League, a Discharge, a GBH és a The Addicts, ezzel talán az év legmenőbb punkos felhozatala kerül magyar színpadra. A koncertek már 17:30-kor elkezdődnek, a Facebook-esemény itt van.

A hazai underground krémjéből álló Trillion zenekar az Akváriumban mutatja meg a második lemezét. Előzenekar a Red Swamp, bővebb infó itt. Szintén az akváriumban lép fel az avantgárd dzsesszt játszó Jazzaj. Minden fontos infó a Facebook-eseményben.

Ismét itt a Rumble nevű rendezvény az A38-on, ezúttal is kemény veretésre lehet számítani, jelesül dubstepre, d’n’b-re és trapre. Tíz dj játszik az este során, itt a lista.

Végre Péntek szombaton az angol Nanoplexszel, és még két magyar dj is játszik – Wegha és TSU – az Ambientben. Ami a stílusokat illeti: techno, goa és psytrance lesz.

Végül vasárnap a BMC-ben fellép a Danish String Quartet. 2002-ben alakultak Koppenhágában, azóta ők a világ egyik legjobb vonósnégyese, koncertjeiket a New York Times két alkalommal is a legizgalmasabb hangversenyek közé választotta. Az eseményről itt találsz bővebb információt.

 

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!

Címlapkép: Pixabay