Arcade Fire: először Budapesten az alternatív sztárzenekar

// 2018-06-13

Az Arcade Fire eddig nem járt Magyarországon, pedig már a 2000-es évek óta nagyon keresett zenekarnak számít. Lássuk, mitől! 

A koncert június 17-én, vasárnap lesz a Papp László Budapest Sportarénában, este 8-kor. Nem teljesen értjük, hogy világsztár létükre hogyan nem keveredtek ide egész mostanáig, de a lényeg, hogy jönnek.

Az Arcade Fire előtt a Repetitor, a Balkán legmenőbb poszt-punk zenekara nyitja az estét. Ők már korábban is zenéltek nálunk. A dalaik nyers húzásáról és elborult lüktetéséről híresek, mindezt szerb nyelvű vokállal fűszerezve. Ők adják meg az alaphangulatot:

Az Arcade Fire 2004-ben adta ki első albumát, hamar nagyon népszerű lett, és a hirtelen jött sztáréletet remekül kezelték a tagok. Megtartották a világlátásukat, közben képesek rendre megújulni. Ez az első albumuk:

Tavaly adták ki a hatodikat, az Everything Now-t. Ez gyökeresen más lett, mint a korábbiak, poposabb és elektronikusabb, de nekik még ez is jól áll. Ráadásul elég nagyszabásúra sikeredett, olyan zenészekkel együttműködtek, mint Thomas Bangalter (Daft Punk), az ex-coldplayes Markus Dravst és ac Portishead-vezér Geoff Barrow.

Most jött ki a legújabb klipjük

Ez arról szól, hogy egy kutya összever néhány cápát, miután szerelembe esett egy macskával. Ray Tintori rendezte, aki egyébként a Rick & Morty animátora.

Hatalmas rajongói vagyunk Ray munkájának, és már egy ideje megbeszéltük, hogy csinálunk valamit közösen.

mondta Win Butler, az Arcade Fire énekese.

Elég nagy durranásnak ígérkezik  a koncert, vélhetően sok hazai alternatívzene-rajongó egyik legnagyobb álma válik valóra június 17-én.

A jegyárak 8990 forinttól 15990 forintig mozognak, erről itt lehet több infót találni.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!