Az igazi hipnózis fesztivál – Marcus Henriksson és Luigi Tozzi egy hajóban evez

// 2018-12-05

Ismét Budapesten a minimáltechno egyik élő legendája, Marcus Henriksson. December végén Luigi Tozzival lakja be az A38-at.

Sokan vannak, akik nem szeretik a szilveszteri bulikat, amikor a naptár miatt muszáj jól érezni magunkat. Nekik ajánljuk, hogy még december 28-án vegyék az irányt az A38 felé: a Technokunst szervezésében újra Acidmoon, újra Marcus Henrikssonnal, de ezúttal nem Pablo Bolivar, hanem Luigi Tozzi kíséri el a svéd fenomént.

Személy szerint elég nagy Marcus-fan vagyok. Még akkor szerettem meg ezt a zeneileg és egyébként is elég intelligens ürgét, amikor a Minilogue vagy a Son Kite formációban játszott Sebastian Mullaert oldalán. Elég kevés zenei formáció lehet, amelyről még a tagok életében, sőt aktív éveiben hangszert neveznek el. A Korg pedig pont a Monilogue-ról nevezte el az egyik szintetizátorát, ezzel is tisztelegve a páros minimáltechnóban alkotott munkássága előtt.

Aztán teltek az évek, véget ért a Minilogue és a Son Kite fémjelezte korszak, Marcus Henriksson különböző kollabokban bukkant fel, játszani kezdett Nobody Home és a saját neve alatt is. Állandó vendége a nagy fesztiváloknak, 25 éve áll már a pultban, és megnyugtató, mély, természetközeli hangzását száz közül is fel lehet ismerni.

Azt sem sokan mondhatják el magukról, hogy az idén 400 fellépőt felvonultató O.Z.O.R.A. Fesztiválon öt különböző helyszínen léphetett volna fel. Sokan örülnének, ha egyáltalán meghívnák őket, Marcus meg végigjátszotta a színpadok mindegyikét, a végén még egy jammelésben is benne volt vagy tíz másik zenésszel.

Ez tényleg kunszt

Tavaly decemberben is ott voltam az Acidmoon partyn, az akkor még működő Corvin-tetőn. A Technokunst csapatának ízlését dicséri, hogy bár Pablo Bolivar is jó választás volt Marcus mellé, az idei, Luigi Tozzi, még nagyobb találat. Szeretem, ha egy szervezőgárda nem találomra hív meg két felkapott előadót, akiknek azon kívül semmi közük egymáshoz, hogy tömegeket mozgatnak meg, hanem előre tudom, hogy egy szép ívet fognak játszani.

Tozzi jóval fiatalabb játékos, de elképesztő tehetség. A Rómából származó olasz a svédek otthonában talált zenei otthonra, a Hypnus labelnél. Itt adta ki 2016-os debütalbumát is pár EP után. Egészen különleges, hogy ilyen kezdés után egy időre a Tbilisziben található Khidi klub rezidense is volt, így a grúz klub akkoriban az egyik legjobb választás volt az európai klubszíntéren.

 

Az A38-on aznap lesz Zagar-koncert is, így 23.50-től van kiírva az esemény. Isu ágyaz meg Luiginak, majd Marcus reggel hatig utaztat minket a hipnotikus techno világában. A vizuálról a Kiégő Izzók gondoskodnak, és nekik szokott sikerülni hangulatot teremteni ilyen jellegű utazásokhoz. A jegyek jelenleg 3000 forintba kerülnek, a papír alapúak fogynak az Aktrecordsban, online még vannak. Helyben majd 4000 lesz az ár.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!