Az önkéntesség szexi

// 2019-02-24

Különleges képzésben vehettek részt a fesztiválokon dolgozó önkénteseket segítő mentorok – konferencia az rendezvényönkéntességről az a tél utolsó napján, február 28-án, csütörtökön a Budapesti Corvinus Egyetemen.

A Fesztivál Önkéntes Központ 2011-ben kezdte működését 18 önkéntessel a Sziget Fesztiválon. A szervezet 2018-ban már számos fesztiválon 1500 önkéntest foglalkoztatott, akiket egy 6-8 fős koordinációs csapat mozgat. Ilyen struktúra mellett kiemelten fontos az a munka, amit az önkéntesszervezet középvezetői, az úgynevezett mentorok végeznek, akik egyfelől kisebb munkacsapatokat koordinálnak, másfelől pedig közvetítenek a többi önkéntes és a vezetőség között.

A HelloMentor projekt egy olyan képzés, amelynek során a mentorok elméleti tudásukat e-learning-anyagok segítségével mélyíthették el, majd a kisebb rendezvényeken ültethették át a gyakorlatba, hogy az igazi kihívás, a Sziget Fesztivál már gördülékenyen működhessen, és ne jelentsen problémát a határon innen és túlról érkezett önkéntesek koordinálása.

A projekt célja, az önkéntes vezetők képzése mellett, civil szervezetek határon átnyúló együttműködésének erősítése és önkéntes csereprogram szervezése. Különböző felvidéki fesztiválokra is eljutottak az érdeklődő önkéntesek, és a Fesztivál Önkéntes Központ is fogadott Szlovákiából érkezőket a hazai rendezvényeken.

A projekt lebonyolításában a Szubjektív Értékek Alapítvány, a Fesztivál Önkéntes Központ, a TANDEM, n.o. és a Budapesti Corvinus Egyetem vesznek részt. A projektet az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében az Európai Unió támogatta, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

Minderről és a rendezvényönkéntességről február 28-án délután egy és öt között tartanak konferenciát a Corvinuson, az E-épület 3. előadójában. Facebook-event itt.

(x)