Beesett egy izgalmas minifesztivál a nyár végére

// 2018-06-27

Az Ohmydeer fesztivált idén először rendezik meg. Fontosabb a hangulat, mint a pénz, VIP-jegy egyáltalán nincs is.

Nagykanizsa mellett lesz az Ohmydeer, a Csónakázó-tónál, augusztus 31-től szeptember 1-ig. A szervezők egyértelművé tették, hogy pontosan milyen fesztivált is szeretnének létrehozni a tóparti erdőben.

Meghirdettek pár alapelvet

A legfontosabb elvük, hogy ez egy természetközeli rendezvény, ahol vigyáznak is a természetre. Tiltják a szemetelést, lebomló poharak lesznek, a fesztivál területén pedig elektromos kocsikkal furikáznak.

A bensőséges hangulat szerintük nem jönne össze, ha százezer fős fesztivált tartanának. Ezért nem is akarnak soha naggyá válni, jegyeket csak korlátozott mennyiségben árulnak. Vagyis hisznek a kis fesztiválok létjogosultságában. Továbbá

nincs VIP, nem is lesz.

– áll a honlapon, mondván, mindenki egyaránt fontos. Ez aligha fáj sokaknak, végül is ki kíváncsi a VIP-teraszon páváskodókra? Emellett, bár támogatóik vannak, a szervezők azt ígérik, nem lesz “plázahangulat”, illetve “molinótemető”.

Line-up

Két napra, két színpadra alatt nem lehetett túl sok előadót bezsúfolni, de egészen tetszetős a felhozatal. A nagyszínpadon pénteken a Toploader lép fel, szombaton pedig a Morcheeba. A magyar húzónevek: pénteken Blahalouisiana, 30Y és Ákos, szombaton Szabó Balázs Bandája, Hősök és Wellhello.

Készülnek egy kisebb színpaddal is, amelyet Forest Stage-nek neveztek el. Ide érkeznek a kisebb, de annál különlegesebb, szinte csak magyar előadók. A teljes zenei program itt van.

Mennyiért?

A napijegy 6900 forintba kerül július 10-ig, ugyaneddig szintén kedvezményes a kétnapos bérlet, 12.900 forintért. A sátrazáshoz kempingjegy kell, ez egy napra 1200 forint, két napra pedig 2200. Viszonyításképp: egy Sziget-napijegy alulról súrolja a huszonnégyezret, persze a két fesztivál nem ugyanabban a ligában játszik, és ez jól is van így.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!

Címlapkép: Pixabay