Best of Zagar: remixkoncert a Dürerben

// 2018-04-06

Az évről évre megújulni képes Zagar, úgy tűnik, az idén is meg fogja tudni lepni a közönségét. A mozgalmasnak ígérkező évet, például, egy dupla vinilmegjelenéssel indítja, melyre a valaha kiadott összes Zagar-album legjobb számait remixelik neves producerek. Ennek apropóján a zenekar április 7-én, szombaton a Dürer Kertben koncertezik, mégpedig egy meglepetésvendéggel.

Zságer Balázsékat igazán nem lehet azzal vádolni, hogy új ötletek híján már csak a régi sikereikkel hakniznak, elvégre épp nemrég fordult új zenei irányok felé a zenekar. Ezen az estén azonban tényleg az elmúlt évek legjobb számait hallhatjuk majd – csak éppen átdolgozások formájában. A koncert ezzel megágyaz az április 27-én, egyelőre limitált számú vinilen megjelenő Anniversary Remix Editionnek.

A koncertet a technojazz friss hazai képviselője a Freakin’ Disco nyitja majd, természetesen élőben. Ezután csap a húrok közé a Zagar, majd a megfelelő levezetésről Ferenc Vaspoeri szintén élő produkciója gondoskodik, ő egyébként a megjelenésre váró albumon is remixel egy számot. A vizuálért Bimaxim felel.

A lemez az Electronic Beats zászlaja alatt fog megjelenni. A hazai elektronikus színtér legjobbjai mellett olyan producerek gondolták újra a Zagar-klasszikusokat, mint Vakula, Kellerkind, Nico Pusch, Dan Caster, Clandestino vagy Terry Lee Brown Jr. Kevés magyar zenekar büszkélkedhet ilyen illusztris remixerekkel, a lemez nem véletlenül nem csak a magyar piacon fog napvilágot látni. Olyan ez a megjelenés, mint visszatekintés egy lezárulóban lévő korszakra, egyben egy újnak az előhírnöke. Ennek az új korszaknak először a nyári bulirengetegben hallhatjuk majd a jeleit, de kézzelfoghatóvá az őszi új album megjelenése teszi majd.

A dupla remixalbum már most előrendelhető itt, ha valaki nem bírna magával, de a Dürerben is lehet majd belőle venni.

A koncertre a jegyek elővételben 1900 forintba kerülnek, a Dürer Kertben, valamint a Wave és az Akt Recordsban lehet hozzájuk jutni. A helyszínen 2500 forintért lehet bemenni.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!