Blockhead, Arms and Sleepers és Yppah a Dürerben

// 2019-10-02

Összamerikai hiphopmese október 9-én a Dürer Kertben. A három formáció nem ma kezdte a közös turnézást.

Nemrég beszélgettünk egy barátommal arról, hogy talán a Blockhead – született Tony Simon – lehet az elmúlt évtized egyik leginkább alulértékelt hiphopelőadója, de aztán az jutott eszembe ezeket a sorokat írva, hogy azért, mert itthonról így tűnik (mert így tűnik), attól még lehet, hogy Amerikában helyén van ez a New York-i gyerek.

Nagyon termékeny és ezzel együtt igényes előadóról van szó, aki jó ideig a Ninja Tune-nál adta ki műveit, akárcsak tunétársa, Yppah. A sorban tizennegyedik, november 8-án megjelenő, Bubbla Bath című lemeze már a Future Archive Recordsnál jön ki. Erről a lemezről garantáltan hallunk majd új dalokat a Dürerben. Egy single On the bright side címmel már augusztus óta hallgatható:

 

Ennyi megjelenés mellett öt válogatáslemezre is futotta a még csak 42 éves producernek, sőt az egyetem alatt rappeléssel is foglalkozott, illetve arról is ismert, hogy Aesop Rock trackjeit producereli már jó ideje. Kis színes, hogy a neve a fejeformájára utal.

A New York-i producer már többedszer invitálta meg a turnéjára az Arms and Sleepers duót. Max Luize és Mirza Ramic együtt játszott a The List Exists nevű post-rock bandában, még mielőtt megalapították a szóban forgó ambient-triphop formációt. Hét nagylemezük közül az utolsó 2018-ban jött ki Find the Right Place néven. Fellépéseik különlegessége, hogy állandó, a zenéjükhöz készülő vizuálműsorral turnéznak, melyet Dado Ramadaninek köszönhetünk.

 

Yppah jelenleg a Ninja Tune istálló tagja. Ő is rockbandás gyökerekkel rendelkezik, gitározott és basszusozott is a pályája elején, de aztán hamar a kütyük felé fordult, még egy turntablistbandának is a tagja lett később. Négy albumot, két remixlemezt tett le eddig az asztalra.

 

Az elővételes jegyek hamar elfogytak, a Tixán és a helyszínen lehet még majd 3000 forintért vásárolni korlátozott számban. A szerdai bólogatás 20 órakor indul.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!