Budapest legjobb naplementenéző helye – keresd meg, szavazz!

// 2014-07-04

Budapest a nyári bulizás szempontjából ideális nagyváros: sokszínű, hangulatos szórakozóhelyeinek nagy része a nyári hónapokban nyitott terasszal vár, de utánozhatatlan hangulata van a rakpartoknak, szigeteknek, gátaknak és parkoknak is. Legjobb, mikor a lemenő Nap fényében a város lüktetését hallgatva barátaink társaságát élvezzük. Most a Metaxa megkeresi a legjobb naplementenéző helyet a városban, ahol július 29-én Sunsetpartyval ünnepli rajongóival együtt a napnyugtát. Keresd meg a legjobbat és szavazz!

A közkedvelt görög italkülönlegesség egyet jelent a napsütéssel: az előállításához felhasznált szőlőszemeket nagyjából kétezer órányi simogató napfény érleli. Erre emlékeztet csillogó, sötétarany színe – ezért is igazán stílszerű a naplementében, kellemes zene mellett fogyasztani. Ha fontos számodra a társaság és jól ismered Budapest kiülős helyeit, tetőteraszait, vagy épp titkos folyóparti részeit, ha szívesen játszanál velünk és buliznál a Metaxával, segíts megtalálni a Metaxa Sunsetparty helyszínét!

A Metaxa játékához nem kell mást tenned, csak készíteni egy fényképet arról a helyről, ahonnan számodra a legszebb a naplemente Budapesten, majd feltölteni a fotódat a Metaxa Sun Facebook-oldalra, vagy megosztani Instagramon a #metaxasun címkével – a legjobb fotókat a Metaxa közzéteszi saját oldalain.

A legtöbb szavazatot kapott öt helyszín közül a Metaxa-zsűri választja ki a győztest, ahol július 29-én megrendezik a Metaxa Sunsetpartyt. Az általuk feltöltött fotószavazatoknál megjelölik a felhasználót is, a legtöbb like-ot kapott felhasználó egy Samsung Galaxy tabletet kap ajándékba, és természetesen meghívást is kap barátaival együtt a partyra.

Metaxa – a palackba zárt napsugár

A világhírű görög italkülönlegesség 1888-ban jelent meg először a piacon, és szinte azonnal világsikert aratott. A párlat nevét a saját szőlőbirtokkal rendelkező, újdonságra nyitott Spyros Metaxáról kapta, aki valami igazán exkluzív, elegáns és kiváló minőségű italt kívánt alkotni. A fiatal és ambiciózus Spyros Metaxa végül azt találta ki, hogy a remek, görög nap érlelte szőlőfajtákból készült borait összeházasítja. Több éves kísérletezés után született meg a speciális fűszereket tartalmazó, nem mindennapi eljárással lepárolt és érlelt, azóta is töretlenül népszerű Metaxa.

A klasszikus mediterrán éghajlatú Görögországban a napsütéses órák száma megközelíti a háromezer órát, a Metaxa alapanyagául szolgáló három szőlőfajta emiatt igen magas cukortartalmú. Az ezekből készült különleges bort lepárolják, majd kézzel készített tölgyfa hordókban évekig érlelik – erre utalnak a csillagok a palackon –, aztán muskotályborokkal, természetes karamellel és desztillált vízzel elegyítik.

A keveréket gyógynövényeken és rózsaszirmon szűrik át – ez adja az ital csodálatosan selymes ízét –, és további hat hónapig érlelik. Hazájában igen kedvelt ital, jellemzően jégre töltve, vagy long drinkként fogyasztják. Érdemes kipróbálni a fiatalok körében legnépszerűbb variációját, a gyömbérrel készített Metaxa Sungingert, mely igazi nyáresti hűsítő.

A csillagok

A fűszernövényekkel és muskotállyal aromatizált párlat több méter magas hordókban minimum három évig, de akár több évtizedig is érlelődik. Az évek számát a csillagok jelzik a palackon. Legnépszerűbb az ötcsillagos változat; minél hosszabb a hordóban töltött idő, annál fűszeresebb és teltebb ízű a végeredmény; a tizenkét csillagos pedig lágyabb a többinél. A hosszan tartó tölgyfahordós érlelés rendkívüli lágyságot és összetettséget is kölcsönöz, amiben természetesen a görög klíma is közrejátszik. A peloponnészoszi napsütés isteni ízeket csal elő a különleges brandyből.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

(x)