Csurig telik a Dürer Dope DOD-ra

// 2016-02-03

Megint eljön hozzánk a négyfős holland Dope DOD formáció, az elektronizált hardcore-hiphop nagymestere, ezúttal a Dürer-kertbe február ötödikén, pénteken. Rengetegszer jártak már nálunk, a közönség érdeklődése irántuk nemhogy töretlen, hanem exponenciálisan növekvő. Egyre nagyobb belépőkért lehet hozni őket, ráadásul ezekeből sem sanszos, hogy lesz már a helyszínen péntek este.

dope dod dürer-kert new beat koncert party Buli dj venom fegz hiphop rap hardcore horrorcore basszus drumandbass dubstep

Mikor lesz, hogy lesz?

A februári tavaszban, a hónap első péntekén, 5-én este nyolctól. A programot dj Venom warmup-szettje nyitja, majd este fél tizenegykor érkezik a Dope DOD, és lenyomja kábé másfél órás show-ját éjfélig. A végén dj Fegz biztosítja az őrült bulizást legalább éjjel háromig.

Mi lesz?

Szétkattant üvöltözős rapkoncert dubstep-, drum’n’bass-, horrorcore-alapokon, komolyra vett fel- és levezetéssel, hajnalig tartó bulival, a New Beat és a Dürer-kert produkciójaként.

Hol lesz, mennyiért?

A helyszín a Városliget-projekt miatt elvileg halálra ítélt Dürer-kert az Ajtósi Dürer soron, a liget mellett. Jegyek a helyszínen, úgy tűnik, nem igazán lesznek már, így érdemes sietni az elővéttel, meg úgy olcsóbb is, kétezer-kilencszáz, míg ha marad a helyszínen mégis, már hatszázzal drágább.

Headliner

A Dope DOD-ot Dope néven 2006-ban alapította Dopey Rotten és Skits Vicious; később, mikor csatlakozott hozzájuk Jay Reaper, vették hozzá a DOD utótagot is. A három mc mellett dj, Dr. Diggles is dolgozik mögöttük-mellettük. A csapat sokadszorra jár Magyarországon; először 2011-ben voltak, a miskolci Factory Fesztiválon, majd ugyanebben az évben, októberben az A38-on is játszottak, majd egy évvel később a Szigeten. Jártak a tavalyi Budapest Essentials városi fesztivál egyik legizgalmasabb helyszínen, a Vidámparkban, előtte egy évvel pedig a Budapest Parkban okoztak tömeges észvesztést; sőt még ez előtt is, ugyanebben az évben, 2014-ben is adtak klubkoncertet a városban, mégpedig a Corvin-tetőn. Ehhez képest mostani budapesti önálló, headliner-koncertjükre nagyon nagy az érdeklődés, eléggé tuti receptnek tűnik tehát őket elhozni.

Hype

  • Agresszív hiphopkoncert kőkemény basszusalapokon, durva arcoktól, durva arcoknak.
  • Libabőröztető vibrálás a színpad és a közönség között, aminek a Dope DOD az egyik legnagyobb mestere.
  • Egészestés basszusparty.