Csütörtökön jön Nick Cave, még lehet jegyet venni

// 2018-06-19

Az ausztrál legenda legutóbbi szólóturnéja emlékezetesre sikerült, a közönség interjúztatta. Ki tudja, mi lesz most? 

Nick Cave & The Bad Seeds-koncert lesz a Budapest Sportarénában csütörtökön, az ausztrál zenész elhozza nekünk a legújabb albumát, a Skeleton Tree-t. A dalok többsége erről szól majd, persze a leghíresebb számai mellett.

Az állójegyek 19.990 forintba kerülnek, ezeket itt lehet megvenni, de a helyszínen is kaphatók majd. A Facebook-esemény itt van.

Cave igazi legenda szerzőként és énekesként is, nem utolsósorban azért, mert a dalain és az előadásmódján is átüt a különleges személyisége.

Kérdezz! Felelek

A legutóbbi szólóturnéján ennél is többet engedett látni magából. A koncertek közben megkérdezte a közönség tagjait, mit szeretnének tudni róla – New Yorkban, például, három órán át felváltva zenélt és válaszolt a közönség kérdéseire. A Rolling Stone gyűjtése alapján az volt a legérdekesebb, amikor családi tragédiájáról kérdezték.

Miután meghalt a fiam, azt hittem, hogy nem éljük túl a feleségemmel. Aztán kiderült, hogy a közönséggel való szorosabb kapcsolat nagyon sokat segít

– emlékezett vissza. Az eset után Cave képtelen volt interjúkérdésekre válaszolni fia elvesztésével kapcsolatban. A One More Time With Feeling című filmből lehet csak tudni, hogyan élte meg a tragédiát.

Ezen kívül is volt néhány sikeres filmje, például a The Proposition és a Lawless. A kérdezz-felelekből viszont kiderült, hogy nem dolgozik már filmeken.

Végeztem a forgatókönyvírással, mert egy rohadt rabszolgamunka. Régóta gondolkodtam ezen, most már hivatalos. A forgatókönyvíró van a tápláléklánc alján, és olyan idióták vannak felette és körülötte, akik semmiről nem tudnak semmit. Ráadásul mindenki leszarja a munkádat. A filmipar kész horror.

– mondta Cave.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!