Funky a Müpában – tizenöt éves a United

// 2015-11-30

December elsején a Művészetek Palotájában különleges ünnepi koncertet ad hazánk legnépszerűbb pop-funkegyüttese, a United. A jól ismert slágereket ezúttal közel harminc zenész, vokalisták, fúvósok és vonósok adják elő a zenekar tagjaival együtt.

united koncert Művészetek Palotája müpa pop funky Pély Barna mr2 akusztik plusz hófehér jaguar keserű méz hárman párban Hajnalban még a nap is más nincs ősz nincs tél végső vallomás romhányi áron mits gergő potesz balázs liszt ferenc zeneművészeti egyetem Kodolányi János Főiskola születésnap

Ki gondolta volna, hogy idén tizenöt éves a Hófehér Jaguar? Meg a Keserű méz? És a Hárman párban? Aztán a Hajnalban még a Nap is másról, a Nincs ősz, nincs télről, és a Végső vallomásről ki gondolta volna, hogy másfél évtizedesek? Elég csak ránézni ezekre a címekre, és máris elkezdjük dúdolni a jól ismert dallamokat, kitörölhetetlenül a fejünkbe vésődtek.

Pély Barna csapata a Művészetek Palotája és az MR2 Akusztik Plusszal közösen egy egyszeri, meg nem ismételhető koncerttel szeretné emlékezetessé tenni ezt a kerek évfordulót. Pély jellegzetes hangja mellett a United-slágerek fő jellegét tipikusan három hangszercsoport adja: a háttérvokálok, a vonósok és a fúvósok.

A december elsejei koncerten ezeken a posztokon nyolc-nyolc vendégzenész foglal majd helyet, így a zenekar tagjaival együtt összesen huszonnyolc zenész áll majd a színpadon. Az este anyagához kifejezetten erre a koncertre, erre a felállásra készülnek el a hangszerelések. A koncerten természetesen felcsendül az összes nagy United-sláger, és számos egyéb saját szerzemény, a zenekartól már jól megszokott dinamikus, magas energiaszintű előadásmódban.

A United (Pély Barnabás, Romhányi Áron, Mits Gergő, Potesz Balázs) a szó legszorosabb értelmében véve professzionális zenekar, tagjai kizárólag zenével foglalkoznak: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomáztak, főiskolai tanárként oktatnak a Kodolányi János Főiskola művészeti tanszékén, továbbá zeneszerzőként, zenei rendezőként, vagy zenei producerként is rendszeresen segítenek más hazai előadóknak.

Keddi koncert este nyolckor kezdődik a Müpában; jegyek kétezer-egyszáz és háromezer-kilencszáz forint között elérhetők.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party-, koncert- és fesztiválbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!