Hallgass mixeket három tehetséges magyar producertől!

// 2018-07-05

Ketten közülük a hangszeres zene felől érkeztek, a harmadik kifogta alkotótársnak az egyik legeredetibb magyar dj-t. 

A rendes fesztiválszezon a meseszép orfűi Fishing on Orfű fesztivállal és a soproni Volttal kezdődik, de ezeken jellemzően nem az elektronikus zenei előadók a hangsúlyosak – bár idén ott volt Sopronban, például, a világ egyik legkeresettebb dj-je, Steve Aoki is. Az elektronikát kedvelőknek júliusban kezdődik a szezon – gondoljunk csak az Alkotótáborra, a Bánki-tó fesztiválra és a műfaj populáris vonalának ékkövére, a Balaton Soundra.

De a Soundon kívül is van élet!

Alább három olyan magyar dj/producer munkáját mutatjuk be, akikkel akár kisebb színpadokon is találkozhattatok már fesztiválokon, de láthattátok őket máshol is zenélni. Nincsenek benne a fősodorban, ami nem véletlen – hármukban közös, hogy a munka minősége a hangsúlyos, nem a másoknak megfelelés.

August Hoffer (fenti képünkön) multi-instrumentalista művész, több mint egy éve kezdett producerkedni és dj-zni. Zenei tanulmányait dob szakon indította már nagyon fiatalon, majd a jazztől az elektronika felé sodródott. Első fellépése 2017. nyár elején a dunaparti Pontoonon volt, később zenélt egy félillegális buliban és lehetőséget kapott a Több Technót a Parlamentbe áprilisi afterjén is.

Első EP-je a német emerald&doreen kiadónál jelent meg, és idén februárban rögtön egy telt házas lemezbemutató bulival indított a Design Terminálban. Legutóbb a dabasi Digital Pikniken lépett fel. Zenéje valahol a melodic techno és a house között helyezkedik el. Hogy milyen, amikor egy képzett zenész feláll a hangszere mögül, és véghezviszi gyerekkori álmait, az alábbi mixből kiderül:

Vilmos Vagyóczki szintén tradicionális zenészként kezdte pályáját, onnan fordult az elektronikus zene irányába. Grafikusként is dolgozik, így lemezeinek borítóit maga tervezi. Azon kevesek egyike, akik csak bakelitről játszanak, több száz darabos gyűjteménye van. Zenélt már a Szigeten, találkozhattunk vele a Corvintetőn és a Fogasházban is, többek között. Hallgassátok tőle ezt a mixet:

Peter Bernath a másnapok orvoslójaként került föl a térképre 2009-ben elindított sorozatával, a Plug & Layjel. Vasárnap esténként bologatós deep house-zal és minimállal kezelte a szombati bulik utóhatását. Az évek során a sorozat az Akváriumban, a Müsziben és még számos más helyen működött.

Egy ideje dj Nagával (Fejér Balázs) dolgozik együtt. Zenéltek már együtt a Balaton Soundon, a Lärmben, a Kolorádó Fesztiválon. Nagával közösen alapították meg a Lost Minute rendezvénysorozatot és alkotóközösséget, mely a techno és a house deep oldalára koncentrál, bár maga Peter Bernath inkább a minimálban utazik. Zenei tájékozottsága és tűpontosan kiszámított trackjei miatt érdemes figyelni rá.

Tőle egy Nagával közös b2b-t mutatunk:

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!