Halszájon terjed a Chip Chip Chokas új klipje

// 2010-09-14

 

 

A Beck Zolis Dj Hentesch és a Lovasis The Best után, most elkészült a Lapát című szám klipje is, amiben Kardos Horváth János énekelt rá Titusz chipalapjaira.

 

“Soha nem ültem tigris mellett” – kezdte Kardos Horváth Jani, mikor arról kérdezték, mi jutott eszébe, amikor először látta az elkészült klipet. „Először szürreálisnak gondoltam, hogy egy hal énekel helyettem, de rájöttem, hogy ez a valóság, néha úgy tűnik, hogy a közönségnek már majdnem mindegy, hogy énekelek-e, hiszen ők kívül fújják a szöveget. Ezt a számot néha játszom akusztikus koncertjeimen, az első hang után már szinte nem is hallani mit mondok, annyian éneklik.”

 

Tituszt egy commodore 64-en megírt üzeneten kívül mást nemvolt hajlandó mondani: “A halat, a klipből, Paks mellett fogtam”.

 

 A Chip Chip Chokas-projekt és a Chip Rock Hungary lemez

 

A hangzás:


Titusz megszállott gyűjtője a vintage zenei elektronikának, épít és modifikál hangszereket, ezért ebben a projektben előtérbe kerültek a régi dobgépek, Casio szintetizátorok és mindenféle modifikált és házi készítésű zajkeltő eszközök. A Circuit Bending (játékszintik, dobgépek és kütyük átalakítása), ma már mozgalomnak mondható, a ’60-as évek végén kezdődött, de igazán csak az internet elterjedése után lett közkincs. Főszerephez jutottak a manapság reneszánszukat élő ( 8 bites Commodore 64 és Nintendo Game Boy-ból előcsalt hangok is. C.C.C. hangzásában, ez a furcsa „future retro” elektronika keveredik akusztikus hangszerekkel ( dobgitár, élődob, cselló) és még akusztikusabb énekesekkel.

 

Az előadók:

 

Mivel Tituszunk több mint 15 éve színpadon van, nem meglepő, hogy a fellépők nagy része backstage haver. De kik is ők?

 

A pécsi gárda: Beck Zoli (30Y), Lovasi András (Kispál és a Borz, Kiscsillag)

 

Az új rock-generáció: Kardos H. János (Kaukázus), Mező Misi (Magna Cum Laude), Bércesi Robi

(Hiperkarma)

 

A Titusz család: Bauxit, Még5, Tokyo (Bëlga), Fehér Balázs( Carbonfools), Sickratman

 

A nagyöregek: Vécsi Tibi (Korai Öröm, Dublőrz), Königh Péter (Baby Line)

 

A rock-metál szcéna: Csongor Bálint (Subscribe), Ligeti Gyuri (The Puzzle)

 

A csellós: Márkos Albert (Skeg, Budbudas)

 

A lány: Varga Zsuzsi

 

A lemez 16 szívhez szóló dalából 14 magyarul van, ezért kapta a Chip Rock Hungary címet.