Heti bulik: bulizz és ne törődj a másnappal – Neelix a Dürerben

// 2014-10-21

Az idő pont elromlik az október 23-i, négynapos hosszúhétvégére, így fárasztó kirándulások és unalmas nappali szabadtéri programok helyett lelkiismeret-furdalás nélkül mehetünk este bulizni, abban a biztos tudatban, hogy másnap senki sem fog azzal csesztetni, hogy nehogy már az ágyban dögölj ilyen fasza időben. Ebben a buliszervezők is partnerek, lesz minden: szerdán óriási goaparty (Neelix és Fabio&Moon a Dürerben), absztrakthiphop és house-ok (Nosaj Things és az Bella Sarris az Akváriumban, illetve Matthew Dekay a Prlmnt-ben, csütörtökön technós house (Gilb’R a Toldiban), house-os technó (Luis Suarez az A38-on) és technós technó (Butane az Akváriumban), pénteken hiphopos mindenféle (Cid Rim a hajón), szombaton The Robert Cray Band (e heti egyik kakukktojásunk és egyetlen játékunk, modern blues az Akváriumban) és Magyar Gépmese (egyszem vidékiként, Székesfehárváron Dr. Zoidberggel az élen), vasárnap pedig Accept (másik kakukktojás, német metál).

Neelix brazil rajongóival

Október 22., szerda

Tranceport/Y-Production/Kugler Music: Neelix, Fabio&Moon – Dürer-kert

A nevét a Star Trekből kölcsönző Neelix az egyik legkurrensebb progresszív-psytrance-előadó manapság, holnapi düreres bulija pedig minden bizonnyal az évad, sőt talán az egész év legkomolyabb eseménye a stílusban. A progpsy az utóbbi jó pár évben nagyjából ugyanolyan karriert futott be, mint valamivel korábban az izraeli indíttatású fullon, nem egy képviselője (pl. Atmos) manapság már a jó értelemben vett mainstreambe is betagozódott. Szerdai budapesti partyjának jelentőségét ráadásul tovább növeli, hogy a német fullonsztárpáros, a Fabio&Moon is fellép, így igazi goaünnep várható. A három szervező (Tranceport, Y-Production, Kugler Music) összefogásával megvalósult eseményen a nagyteremben az estét dj PH kezdi tízkor, majd fél tizenegykor érkezik Psyletzky, akit éjjel egykor Hruscsov (Y-Production) követ, utána Fabio&Moon éjjel fél három és négy között játszik, akiket Neelix vált, aki hajnali fél ötig adja az ívet. Ekkor jön Kugler, majd reggel hatkor Botond, aztán pedig, hétkor B4 zár. A kisteremben este tízkor Radzsa indít, őt – a Para Halu réges-régi alapítója, aki már vagy nyolc éve kivált – Pondesz követi, egytől Zegotha, fél háromtól Rootshaper, négykor Monga, fél hatkor pedig Kezo zenél. A kisterem tehát erős, kőkemény psytrance-szel, és egyáltalán nem holmi chillel jelentkezik. A biztonságos bulizásról pedig a Psyhelp csapata gondoskodik a Dürer-kertben tartandó bulin.

Belépő: 3500 és 4990 Ft (vipjegy és backstagepass, előjegyzéssel)

Selected Sounds: Nosaj Things – Akvárium-Nagyhall

Az NVC nem technós szériája, a Selected Sounds három év után hozza megint az absztrakthiphop manapság egyik legkurrensebb előadóját, a Los Angeles-i Nosaj Thinget. Legutóbb az A38-on ringattot, most az Akvárium Nagyhalljában adja elő magát. Idehaza élőben még nem hallhattunk semmit tavalyi, Home című albumáról, de biztosan lesz pár friss darab is, akár remixek formájában, mivel most dj-szettet várhatunk Jason Chungtól. Előadását támogatja majd hazai részről Yvein Monq, Zomblaze & Yapo és a Selected Sounds színeiben fellépő Iamyank.

Belépő: 2500 (kedvezményes, és még van belőle), 3000 Ft

Prlmnt/Made Inn: Matthew Dekay

A holland sztár-dj, Matthew Dekay sok-sok éve arat osztatlan sikert Magyarországon, legyen az akár klubbuli, fesztivál, vagy épp valamilyen nagyszabású party. Szerdai fellépésének különlegessége, hogy egész éjszaka ő fogja pakolni a lemezeket.

Belépő: 2500 (elővételben), 3000 Ft

Move Special: Bella Sarris – Akvárium

Bella Sarris, a kislányosan gyönyörű, ausztrál house-üdvöske most épp Berlinben él, és osztja ütemeit. És nem csak ezért (ausztráliai gyermekkor, berlini ifjúság) szerencsés, hanem mert foglalkozását és karrierjét egy nyaralásnak köszönheti, amikor egyszerűen beszippantotta a underground-house világa. Hazai részről a szervező Move rezidensei, Roocha és Roland Hendrick támogatja törekvéseit.

Belépő: nincs

Október 23., csütörtök

Dansmusiq: Gilb’R – Toldi

A Dansmusiq másfél év után ismét elhozza a Versatile kiadó egyik francia vezéralakját, aki a kifinomult alapokra pakolt, kimondottan okos, de egyben táncolható, többnyire house-os, de azért kicsit technós szettjeivel rendszeresen dominálja a táncparketteket a világ minden táján, ahol csak fellép.

Belépő: 1500 Ft

Contra Mundum: Butane – Akvárium

A Contra Mundum lemezkiadójának hivatalos startpartyján a két lemezkiadóval is büszkélkedő Butane fogja a sajátos sötét, kompromisszumot nem ismerő technóját pörgetni, kiegészülve Andras Toth, Beta és David Mole szettjeivel.

Belépő: 1700 (elővétel), 2200 (éjfélig), 2700 Ft (utána)

Liquid: Luis Junior – A38

A Liquid partysorozat Székesfehérvárról tudott nagyra nőni, és országos hírnévre szert tenni, és most Budapesten, ráadásul mindjárt a hajón, és egy Magyarországon sose látott fellépővel. A madridi Luis Junior dallamosan, house-osan adja elő a technót, amiben hazai részről például Lank lesz a segítségére.

Belépő: 2500 Ft

Október 24., péntek

Cid Rim – A38

A Dorian Concept dobosa, egyben Bécs egyik egyik legeredetibb producere, remixere, dj-je első hazai fellépésén a hiphopot és egyéb törtütemeket dzsesszes hatásokkal, gyakran r’n’b-be vagy épp funkba ágyazva fogja prezentálni, megpróbálva túlszárnyalni a nemrég rögzített Boiler Room-os szettjét.

Belépő: 500 (elővétel), 800 Ft (helyszínen), ingyenes Caribou-, Tycho- vagy Dorian Concept-belépővel

Október 25., szombat

The Robert Cray Band – Akvárium

Szombat este a modern blues kulcsfigurája, Robert Cray koncertezik bandájával az Akváriumban. Georgia-ból érkezett emberünk a nyolcvanas évek óta meséli dalba öntött történeteit. Blues-zenéjébe bátran vegyít dzesszes, gospeles, soulos és funkos elemeket.

Belépő: 8500 (elővétel), 9500 Ft – vagy ingyen!

Magyar Gépmese, Nyolcas Műhely, Székesfehérvár

A magyar technó nagyágyúi Székesfehérvárba látogatnak, élükön Dr. Zoidberggel, aki kemény, darkos technójával, illetve az airsoundos Agesszel építi majd a bulit. Utóbbi hamarosan új ep-vel jelentkezik, nyilván mutogatja majd ezeket a fehérvári partyján is.

Belépő: 600 Ft (éjfélig), 1000 Ft (utána)

Október 26., vasárnap

Accept: Blind Rage Over Europe, Petőfi Csarnok

A hatvanas évek végén alakult és a legnagyobb sikereit a nyolcvanasokban arató solingeni metálbanda a huszonegyedik század második évtizedére sem adta föl. A német grószfaterok idén is föltápászkodtak a karosszékből, és Európa körüli koncertturnéra indultak. Vasárnap a Pecsában bizonyítják a tételt miszerint: öreg rozmár, nem szaroz már.

Belépő: 5900 (elővétel), 7900 Ft

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!