Hogyan jutott idáig Demi Lovato?

// 2018-07-25

Az énekesnő még 2008-ban robbant be tizenévesként, azóta megélt már több függőséget, most zuhant a legmélyebbre.

Magyar idő szerint kedd este kórházba szállították Demi Lovatót, herointúladagolás miatt – írja a Hvg.hu. Eszméletlenül találtak rá a hollywoodi otthonában, azóta már magához tért, az állapota stabil, és vele van a családja.

Tinédzserként tíz év egy kegyetlen iparban

A zenei életben nincs keményebb és elnyomóbb műfaj, mint a pop, hiába termel többnyire könnyed-vidám számokat. A mainstream dalokat a toplisták élére szánják, mindegyikkel az a céljuk, hogy elkészítsék a következő nagy slágert, ez pedig elég kemény meló, még akkor is, ha a közönség szemszögéből egy nagy bulinak tűnik az egész.

Valójában sokkal inkább egy feszült gyártási folyamat, mely brutálisan megbosszulja, ha valami balul sül el. A háttérben emberek hada dolgozik azon, hogy a listák élén tartsanak egy-egy sztárt, ez pedig óriási nyomással jár. Ha nem sikerül, az előadó lekerül a térképről, és elég nehéz lesz visszakerülnie, mert a köztudatban akkor már bukottként szerepel majd.

Ebbe a világba csöppent bele Demi Lovato 15 évesen, miután 2008-ban berobbant a Rocktábor című filmnek köszönhetően. Nem volt átlagos tinédzserkora. Az elmúlt tíz évben próbálta megmászni a listákat a számaival, hat albumából öt szépen fel is tört az első öt közé az amerikai Billboard-listán.

Miközben kívülről úgy nézett ki, hogy minden rendben van vele, a háttérben küzdött a saját, illetve a családjában előforduló drogfüggőséggel, tűrte a folyamatos kritikát, na meg azt, hogy más sztárokhoz mérik – mindezt az általános iparági stressz mellett.

17 éves kora óta vannak problémái különböző függőségekkel, volt már elvonón is. Többévnyi tisztaság után visszaesett, pár hete jelent meg a Sober című száma, melyben éppen ezt énekli meg, és bocsánatot kér a rajongóitól.

 

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!