Hosszú szilveszter a klubokban és a koncerttermekben

// 2010-12-29

A december vidám hónap, mondja mindig székely cimborám, és különösen az az utolsó pár napja. Ekkor bulik, partyk, koncertek sokasága kínálkozik az újév köszöntésére. Ebben a kavalkádban próbálja eligazítani olvasóit a Koncertblog ajánlója.

A Bëlga-fiúk a Gödörben szilvesztereznek

A december vidám hónap, mondja mindig székely cimborám és különösen annak utolsó párnapja, ekkor buli, partyk koncertek sokasága kínálkozik az újév köszöntésére. Ebben a kavalkádban próbálja eligazítani olvasóit a Koncertblog ajánlója
Tövisházy Ambrus szinte hazajár az A38 hajóra az ő 29-ei estjével indítjuk az előszilveszteri, szilveszteri és utószilveszteri. ajánlatainkat. Játszik az Erik Sumo Band Kiss Erzsivel melynek halálhírét keltették Harcsa Veronika kiválása után, de talán épp ezért zenélnek még sokáig nekünk.

Tövisházi Ambrus szinte hazajár az A38 hajóra, az ő 29-ei estjével indítjuk az előszilveszteri, szilveszteri és utószilveszteri ajánlatainkat. Először is játszik az Erik Sumo Band Kiss Erzsivel – a bandának halálhírét keltették Harcsa Veronika kiválása után, de talán épp ezért zenél még sokáig nekünk.

Múlt heti ajánlónkból pedig ide is átcsúszik az irgalmatlan rockabillyt zúzó bőgőtáncoltató és egyéb koszos pózokat is simán bevállaló Mystery Gang bulija a Morrison’s Közgázból és a Benkó Dixieland Band decensen fölidézett a MG-énél valamivel korábbi Amerikája a Müpában. Benkóék fél kilenckor, Egri Petiék pedig fél tízkor kezdenek.
30-án Demjén Rózsi tudja le úgy a 90-es évek eleje óta szokásos év végi aréna koncertjét. Ezúttal a slágerparádé mellett az énekes idén megjelent új albumáról is bekerül jó néhány szám a programba.  Az elő-szilveszteri esten is érdemes a Művészetek menni, még akkor is, ha Quimby lemezbemutatójára már most táblás házat hirdettek a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe. A Müpa fesztivál színházában ugyanis a Népdal énekes Sebestyén Márta és a Kalákás Gryllus fivérek adnak elő tizenöt zsoltárt mai fülnek élvezhető földolgozásban fél nyolctól.
Eközben a kilencvenes évek népszerű zenekarai is föltűnnek itt-ott csütörtökön. Így a Takáts Tamás Dirty Blues Band a Old Men’sben, a Sex Action a Morrison’s Közgázban vagy a Nyers frontemberének, Czutor Zolinak a mostani projektje, a Belmondo a Szeparéban.
Szilveszterkor este tíz tájban kezdődik a Dürer-kert programja, a drum ’n’ bass ’n’n rollt játszó szentendrei Brains projektje, utánuk az egykori Megasztáros Bocskor Bíborkával teljes Magashegyi Underground játszik, végül a Kistehén Zenekarból kiszakadt Intim Torna Illegál zárja a koncertek sorát, de nem az estet, mert a Irie Maffia Soundsystem és dj Reza neve derekas táncmulatságot ígér. Aki viszont mégis folk zenére vágyik annak a Fonóban muszáj elfogyasztania éjféli pezsgőjét, ahol a Magyarpalatkai Banda, a Téka és Berecz András váltják egymást a színpadon.
A Gödörbe némi roma folk jut a szilveszteri koncerteket záró és elektronikába hajló Besh o Drom jóvoltából előttük az egykori Hiperkarmás, manapság meg a Budapest Bárban feltűnő Frenk fejezi ki önmagát, valamint a kegeyetlen szószátyár-trió a Bëlga gondoskodik a jókedvről végül dj Viki táncoltatja a népet.
Akinek metál kell az újévi koccintás köré, annak az óbudai Kék Yukat ajánljuk, ahol már este nyolckor megkezdődik a program, mely a Watch My Dying, a Stonedirt és az Effrontery  koncertjeivel és dj Bedlam roppant hajrázós dj-szettjével teljesedik ki.
Azért szilveszterre muszáj elektronikus zenei partyt is kínálnunk. Az Almássy Hallban a Normafa Open Air szervezésében több helyszínes mulatságot rendeznek. Az egykori Szabaidő Központ különböző zugaiból drum ’n’ bass, break, goa, minimal techhouse, house, techno stílusú zene szól. Palotai „Fater” például három helyszínen is föltűnik darenbéz, break és techno-szettel, Naga és Beta öt órán keresztül pakolja lemezeket, de az olasz Blazebass is megtöri az ütemeket az esten. Végül ne feledjük posztban beharangozott Funky Krézi Szilvesztert sem, mely a Cha Cha Cha Délipuban zúg este tíztől.
Akinek még nem volt elég az őrületből az újév első napjára is talál magának bulit, Ott van például a szokásos január elsejei Cinetrip Water Circus, de ezúttal nem a Rudas, hanem a Gellért fürdőben. Kis medencék nagy medencék és elektronikus zenei stílusok kavalkádja várható.
A gödör Korai Öröm koncerttel várja a csakikat, akik az istennek sem tudnak leakadni a szilveszterről, előttük a Clip Top Rabbit zenekar és a szlovákiai Dirty Disco rockers játszik. Az óbudai Symbol Budapestben a Back II Black osztja a funkyt este tíztől.A december vidám hónap, mondja mindig székely cimborám és különösen annak utolsó párnapja, ekkor buli, partyk koncertek sokasága kínálkozik az újév köszöntésére. Ebben a kavalkádban próbálja eligazítani olvasóit a Koncertblog ajánlója.Tövisházy Ambrus szinte hazajár az A38 hajóra, az ő 29-ei estjével indítjuk az előszilveszteri, szilveszteri és utószilveszteri. ajánlatainkat. Játszik az Erik Sumo Band Kiss Erzsivel, a brigádnak halálhírét keltették Harcsa Veronika kiválása után, de talán épp ezért zenélnek még sokáig nekünk.

Egy új projektjét is bemutatja Tövisházi ezen az estén, az Amorf Lovagokban Tariska Szabolcs szövegíróval alkot duót a zeneszerző-producer. Zenél még az este folyamán a recsegős funkot toló Qualitons is, ezúttal Kovács Kati nélkül. A műsor este kilenctől kezdődik.

Múlt heti ajánlónkból ide is átcsúszik az irgalmatlan rockabillyt zúzó, bőgőtáncoltató és egyéb koszos pózokat is simán bevállaló Mystery Gang szerdai bulija a Morrison’s Közgázból és a Benkó Dixieland Band decensen fölidézett, valamivel korábbi Amerikája a MűPából. Benkóék fél kilenckor, Egri Petiék pedig fél tízkor kezdenek.

30-án Demjén Rózsi tudja le – úgy a 90-es évek eleje óta szokásos – év végi nagykoncertjét. Ezúttal, a slágerparádé mellett, az énekes idén megjelent új albumáról is bekerül jó néhány szám az Arénában bemutatandó programba.

Az előszilveszteri esten is érdemes a Művészetek Palotájába menni, noha a Quimby lemezbemutatójára már most táblás házat hirdettek a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A MűPa fesztiválszínházában ugyanis a népdalénekes Sebestyén Márta és a kalákás Gryllus fivérek adnak elő tizenöt zsoltárt mai fülnek is élvezhető földolgozásban, fél nyolctól.

Eközben a kilencvenes évek népszerű zenekarai is föltűnnek itt-ott csütörtökön, így a Takáts Tamás Dirty Blues Band a Old Man’sben, a Sex Action a Morrison’s Közgázban vagy a Nyers frontemberének, Czutor Zolinak a mostani projektje, a Belmondo a Szeparéban.

Szilveszterkor este tíz tájban kezdődik a Kistehén Zenekarból kiszakadt Intim Torna Illegál előadásával a Dürer-kert programja, utána az egykori megasztáros Bocskor Bíborkával teljes Magashegyi Underground játszik, végül a drum’n’bass’n’rollt játszó szentendrei Brains zárja a koncertek sorát, de nem az estet, mert a Irie Maffia Soundsystem és dj Reza neve további mulatságot ígér. Aki viszont mégis folkzenére vágyik, annak a Fonóban kell elfogyasztania éjféli pezsgőjét, ahol a Magyarpalatkai Banda, a Téka és Berecz András váltják egymást a színpadon nyolctól.

A Gödörbe némi romafolk jut a szilveszteri koncerteket záró és elektronikába hajló Besh o Drom jóvoltából, előttük az egykori hiperkarmás, manapság meg a Budapest Bárban feltűnő Frenk fejezi ki önmagát kilenctől, utána a kegyetlen szószátyár-trió, a Bëlga gondoskodik a jókedvről, végül dj Viki táncoltatja a népet.

Ha mégis metál kell az újévi koccintás köré, irány az óbudai Kék Yuk, itt már este nyolckor kezdődik a program, mely a Watch My Dying, a Stonedirt és az Effrontery koncertjével, valamint dj Bedlam roppant hajrázós dj-szettjével teljesedik ki.

Azért szilveszterre muszáj elektronikus zenei partyt is kínálnunk. Az Almássy Hallban a Normafa Open Air szervezésében többhelyszínes mulatságot rendeznek. Az egykori Szabadidő Központ különböző zugaiból drum’n’bass, break, goa, minimal techhouse, house, techno és electro szól. Palotai “Fater”, például, három helyszínen is föltűnik dárenbéz, break és techno-szettel, Naga és Beta öt órán keresztül pakolja a lemezeket, de az olasz Blazebass is megtöri az ütemeket. Végül ne feledjük a Funky Krézi Szilvesztert sem, mely a Cha Cha Cha Délipuban zúg este tíztől.

Akinek még nem volt elég az őrületből, az új év első napjára is talál magának bulit. Ott van a szokásos január 1-jei Cinetrip Water Circus, de ezúttal nem a Rudas, hanem a Gellért fürdőben, este kilenctől: kis medencék, nagy medencék és elektronikus zenei stíluskavalkád jelenti a kutyaharapást szőrével.

A Gödör Korai Öröm-koncerttel várja kilenctől az arcokat, akik az istennek sem tudnak leakadni a szilveszterről, előttük a Clip Top Rabbit zenekar és a szlovákiai Dirty Disco Rockers játszik. Az óbudai Symbol Budapestben pedig a Back II Black osztja a funkyt este tíztől.

 

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)