Így savaz egy francia molekula

// 2019-01-08

Végre eljutottunk a már novemberben egyévessé érett Pursuit Of Acid januári eresztésére, ahol a párizsi színtér domináns sound systemje, a Molekül oszlopos tagjai diktálták a tempót.

Az acid időről időre visszaköszön az elektronikus színtéren, néha erősebben, néha halkabban, alkalmanként pedig igazán durván. Itt van, például, a Pursuit of Acid, és konkrétan  a szombati partyja a Lärmban, JKS és Mayeul vendégszereplésével.

Azzal kezdődött, hogy miközben a főszervező Mankind és Nvkp tolta a bemelegítést, belebotlottunk a két párizsi savazóba a terasz melletti pultnál. Nagyon kedves srácok, szerényen beszéltek arról, mennyire fontos része a pszichedélia a szettjeiknek, és kitárgyaltuk, ki mióta van az acidtechno nyomában. Én nyertem, hiszen már ’94-ben Emmanuel Topot hallgattam, ők meg akkortájt születhettek…

Fél 2-től ők következtek, először külön-külön, majd b2b-ben. A hazai erők addig korrekt, pörgős, de okos technót toltak, abban a 6-7 számban, amit hallottunk, nem sok acid volt. Nos, a franciák sem pakolták túl az acideket, két-három techno után dobtak be egy kis savas csavarást. Jó is volt ez így, ha végig ez ment volna, gyorsan beleun az ember.

A tempó viszont végig fergeteges volt. 140 bpm alatt alig voltak számok, de a nagy részük alulról nyaldosta a 150-et is, olyan ütemekkel, amilyenektől még a dalai láma is hajnalig veretné. Persze sejtettük, hogy kemény kardióedzés lesz, de arra azért nem számítottunk, hogy már az Akácfa utcán hazafelé sétálva érezzük a tejsavat a lábainkban. Hajnali fél 5 körül már hullák voltunk.

Összességében nagyon jó buli volt, egészen különleges acideket is hallottunk. A srácok is mondták, hogy nagyon szívesen eljönnének Párizsból egy live performanszra is, amihez a Lärm pultja talán kissé rövid lenne, pedig egészen különleges élmény lehetne.

Mindenesetre a Pursuit od Acidre mostantól még jobban oda kell figyelnünk. Legközelebb februárban, a Der Morgennel közösen szervezett, Under Helmet és Somewhen által fémjelzett bulijukon, a Dürer Kertben tehetjük ezt meg.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!