Jazz, bor, piknik – ilyen lesz az idei Paloznaki Jazzpiknik

// 2018-08-01

Idén, augusztus 2-4. között rendezik a hetedik Paloznaki Jazzpikniket. A jazz műfaj széles skálája megjelenik: ethno jazz, swing, electronical jazz és persze a keverékműfajok. Ezenkivül piknik, gyermekprogramok és a legjobb Balaton környéki borok várják a látógatókat. Nem érdemes kihagyni!

Az első napon, azaz másodikán Radics Gigi és a Finucci Bros Quartet indítja be a három napos jazzfesztivált. Finucciék Beyoncé számait dolgozzák fel, jazzesebb, swingesebb formában. Nem mellesleg, Quincy Jones nemrég Radics Gigit a világ 10 legjobb énekesnője közé sorolta – Paloznakon is biztosan varázsolni fog. Este fél kilenctől, fél tizenegyig Jamie Cullum zongorajátéka ejti rabul a piknikezőket. Este tizenegytől a MOL Nagyon Balaton keretei között, pedig DJ Maestro szolgáltatja az electrojazzes, meghitt bulihangulatot.

Másnap, pénteken, a Random Trip a Zoohacker Orchestrával kiegészülve tér vissza a Paloznaki Jazzpiknikre, hogy a szabad improvizáció mellett néhány dal erejéig Fábián Juli emléke előtt is tisztelegjen. Fábián Juli szerepe mindig is fontos volt a piknik életében, része volt és marad a fesztiválnak, az első teltházas koncertet ő adta. Idén a szervezők koncerttel és színpaddal is emlékeznek az énekesnőre. A színpadon a Muck Éva Trio lép fel, Kovács Réka közreműködésével. Az instrumentális bass jazz itt új értelmet nyer. Ugyanezen a színpadon, negyed tízkor fellép a Soul Indigó is. Zenéjüket hallgatva, a Balaton legjobb borait kortyolgatva – kellemes nyáresti élményben lehet részünk. A MOL Nagyszínpadán fél tizenegytől az Electro Deluxe lép fel, ahol együtt elkalandozunk a funky, a swing és a hiphop világába a hihetetlenül energikus formációval. Az Audi Jazz színpadon este, a Jar of Soul akusztik játszik.

Szombaton, a MOL Nagyszínpadon, a Geszti+Jazz+Az+Lányok egyedi felállással, különleges produkcióval lépnek fel. „A jó közönség elég művelt és kicsit spicces” – mondta Geszti Péter utalva arra, hogy a Balaton mellett fellépőként és közönségként is mindig nagy élmény egy koncerten résztvenni.  „A piknik szombatjára fúvós szekcióval egészülünk ki, és több, máshol nem játszott dallal is készülünk. Lesz egy meglepetésünk is, eljátsszuk az egyik bossa-novánkat, amit nagyon szeretek. És itt lesznek a „lányok” is: Váczi Eszter, Behumi Dóri és Kozma Orsi” – mesélte Geszti Péter a koncertről. A Taittinger Jazz és Pezsgőbár színpadon a mediterrán jazzé a főszerep, itt többek között a Szabó Dávid és Csejtey Ákos féle duó, valamint a Barabás Lőrinc Live Act lép fel a színpadra.

A programból a kicsiket sem hagyták ki: lesz Játékos Tudomány Furfangos Csudavilág interaktív kiállítás és játszóház is. Különböző természeti jelenségek játékos formában a család minden tagjának a gyerekektől a felnőttekig megcsodálható. Találkozhatunk itt különféle ügyességi és logikai játékokkal, Camera Obscurával, zsonglőr eszközökkel, társasjátékokkal, óriás játékokkal. Az ovis sarokban a legkisebbeknek készülnek különböző fejlesztő eszközökkel.

A Jazzpiknik házigazdája a Homola Pincészet és a Sáfránkert Vendéglő, de a piknik nem piknik további hozzávalók nélkül! A piknikhangulatot piknikkosarak, behűtött borok és plédek teszik teljessé. A fesztivál borkínálatának alapját a házigazda Homola Pincészet borai adják, emellett kaphatók lesznek a környékbeli  pincészetek válogatott borai is. A gasztronómiai kínálat összeállításában a Food Truck Catering nyújtott segítséget. Jön a Pola Pola, a Céltorony BBQ, az á table!, a Cupákos, a Burger Market, a Gusto 13, a Lilipop Cukrászda, a Waffel Land, a Paneer, a Meat & Sauce, a Kanálgép, a Caffee Cagliari, a Nobilis, az Aperol Bar, a környékről pedig itt lesz többek között a Tekeresvölgyi Sajtműhely és az Arácsi Cukrászda.

Nem éri meg kihagyni az idei pikniket sem, rengeteg program, zene, gasztronómiai találkozások várják a látogatókat. További információkat a www.jazzpiknik.hu oldalról, valamint a hivatalos Facebook eseményről kaphattok.