Jubilál az Anima, újít a Wellhello – hét nap koncertjei

// 2018-09-05

Hivatalosan is beindult az őszi koncertszezon: annyi buli lesz a következő egy hétben, hogy csak úgy kapkodjuk a fejünket.

Szeptember 5., szerda:

Szerda este két buli is lesz az A38-on, a svéd metálegyüttes, a Pain of Salvation lép fel a hajó belsejében, öt évvel a legutóbbi magyar koncertje után. Ha minden igaz, a tavalyi album legnagyobb számait nyomja majd. Bővebb infót a Facebook-eseményben találsz. Miközben lent megy a progresszív metál, a teraszon indie-koncert lesz: a DLRM és a Fat & Cute zenekar búcsúztatja a nyarat az év egyik utolsó meleg estéjén, erről bővebb infó itt.

Az Ellátóházban lép fel a 25. évfordulóját ünneplő Anima Sound System, előzenekar a Mulató Aztékok, utána pedig Man + Machine pörgeti a lemezeket a VIP-ben.

Szeptember 6., csütörtök:

Bandaháborúzik a Fish! és a Supernem a Budapest Parkban. Az esemény tavaly is nagy siker volt, a hardpop és a tudományos-fantasztikus pop harcaként híresült el.

Eközben a Dürerben a hardcore dübörög majd, ott lesz az angol Boak, a francia Ghettö, az osztrák Indoctrinate és a magyar Graveolution.

 

Ugyanezen a napon a hajó gyomrát a Jazzékiel veszi be, sőt elkíséri a Tej és a Skimmers is. Változatos este lesz, mert az együttesek eléggé különböznek, a darkos altertől egészen a szubpopig.

 

Szeptember 7., péntek:

A Quimby szeptember 7-én betámadja a Budapest Parkot, a Frenkkel karöltve. A Quimby megbabonázó szeánszot ígér, a Frenk pedig elhozza magával az éjszakai élet “erotikával túlfűtött világát”, bármit is jelentsen ez.

 

Az Akváriumban elszabadulnak a legnagyobb metálzenekarok számai, hazai tribute-együttesek prezentálásában. Lesz Metallica, Slipknot, Rammstein és Korn, mindez az Akvárium legmenőbb termében, a Nagyhallban.

Pénteken a város két pontján is drum’n’bass buli lesz, a Dürerben az angol dj, Prolix pörgeti a lemezeket, este tíztől, az A38-on pedig a brazil Alibi. Prolix fellépéséről itt találsz bővebb infót, Alibiéről meg itt.

A LÄRM-ban technoparty lesz Stephanie Sykes jóvoltából, rajta kívül zenél még Acidwitch, Imre Kiss és Nyxa.

Juli Im Mai is eljön tartani egy korrekt péntek estét a Gátőrházban, Gödön. Délután hattól rakosgatja a lemezeket, a buli este tíztől a lenti dühöngőbe helyeződik át. Bővebb infó a Facebook-eseményben.

Ezen a napon a psytrance-rajongók is örülhetnek, az olasz Dark Whisper öt órán keresztül nyomja a Track Terrace-on, Mokubor társaságában. Ők is a nyár lezárását tervezik az olasz dj egyedi hangzásvilágával, egy ötórás rituálé keretében.

 

Ezen a napon kezdődik a Food Track Show a Kincsem Parkban, mely kiegészíti a szeptember 7. és 9. közti nemzetközi lóversenyt. Bővebb információt a Facebook-eseményben találsz.

Szeptember 8., szombat:

A Wellhello olyat csinál ezen a napon, mint még soha: egy egész szimfonikus zenekar kíséri majd őket a Budapest Park színpadán. Állítják, mindez nem komolyabbá, hanem ütősebbé teszi a produkciót.

Szintén szombaton indie-este lesz az Akváriumban a Tesco Discóval, amiről a Facebook-eseményben találsz bővebb infót.

A Dürer Kertben igazi szláv lagzihangulatot csinálnak a Black Cat White Cat nevű esemény keretében, egész éjjel szerb, cigány, orosz fellépőkre és etnodiszkóra lehet bulizni.

The End? és 1200 Micrograms a Vituki uszoda záróestéjén (a hely 2019-ben már nem nyit ki). Két igazán menő psytrance-dj, szép fények és vizuális elemek.

 

Szeptember 9., vasárnap:

Vasárnap a Rend Collective nyomja a folkrockot az Akváriumban, este héttől. A Facebook-eseményt itt találod.

 

Szeptember 10., hétfő:

Az amerikai A Place to Bury Strangers egy pszihedelikus rockzenekar, az új albumával tér vissza Budapestre, egészen pontosan a Dürer Kert közepes termébe.

Talán nem is találhattak volna kontrasztosabb előadókat az A38-ra hétfő estére. A hajó gyomrában blackmetál lesz a norvég Abbath és a dán Baest előadásában, miközben a tetőn Yo Yo Affair és Perrin nyomja a hiphopot, a soult és a house-t, meg úgy nagyjából mindent, de blackmetált biztosan nem.

 

Szeptember 11., kedd:

Ezen a napon két buli is lesz a Dürerben. A metálé lesz a főszerep az egyik teremben (Facebook-esemény), ahol az amerikai Like Rats, a német Confusion Master és a magyar Torn From Earth zúz fél nyolctól. Mellettük pedig hardcore-buli lesz (Facebook esemény) az amerikai Necrottal és a magyar Ghostchanttal, este héttől.

Végül a DAS Trio jazzegyüttes ad koncertet az A38-on. A férőhelyek száma limitált, ugyanis az egész koncertet rögzítik. Laza, elegáns ruhában kell érkezni, legalább fél órával a koncert kezdete előtt. bővebb infó a Facebook-eseményben.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!

Címlapkép: Pexels