Kelet-európai globalista szupersztárok és óriásbábok – Európa-hétvége a Millenárison

// 2011-05-07

Mászófal és ugrálóvár, gyermekszínház és óriás-társasjátékok, vándormuzsikusok és gólyalábasok és koncertek – csak néhány program a januárban megnyílt Európa-pont Európa-
napi utcafesztiváljának kínálatából. A főváros legújabb találkozóhelye sokszínű
programokkal várja a családokat a Millenárisra május 7-én és 8-án, szombaton és vasárnap. A
programok ingyenesek. A Koncertblog az angol Shtetl Superstars koncertjét adta. Az élőadás után felvételről is:

Az Európai Unió családok ünnepe – május kilencedike jeles dátum a tagállamok lakói
számára, hiszen 1950-ben ezen a napon tett javaslatot Robert Schuman az európai országok
integrációjára. Idén azonban nemcsak ez ad okot az ünneplésre, hanem az a tény is, hogy 2011 első felében Magyarország, tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét.

Az Európa-pont sokszínű rendezvénye emellett az Önkéntesség Európai Évéhez és a Fiatalok Lendületben elnevezésű kampányhoz kapcsolódó programokkal is várja a családokat május hetedikén és nyolcadikán.

A különleges hétvégi utcafesztiválra rengeteg gyerekprogrammal és koncerttel készültek. A kisebbeket többek között Kaláka-koncert, néptánctanulás és kézműves-foglalkozás, óriás-társasjátékok és gólyalábasok várják a Millenárison. A nagyobbak számára pedig a dumaszínházas, Showder Klub-os Csenki Attilával, Budapest Bár-koncerttel, levegőakrobata-show-val és tűzjelmezes varietével készülnek a szervezők.

A programok közül a Koncertblog a számos program közül az angol Shtetl Superstars és a Bab Társulat Európa elrablása óriásbáb-előadása hívja föl a figyelmet.

Az angolok most tavasszal adták ki első lemezüket (A Day in the Life címmel), és sokan már most az új évtized nagy durranásának tartják a produkciót. A formáció magja az Oi Va Voi-t alapító dj, Jonathan Walton, illetve a Russendiskóból meg a Rotfrontból ismert Jurij Gurzsi – és ezzel sokmindent el is mondtunk. Kelet-európás, de globalista, szigorú és húzós tánczene. Tovább erősíti mindezt, hogy a kt említett zenekar mellett érkezett tag a Les Triaboliques-ból, a Boom Pamből, az Amsterdam Klezmer Bandből és az Oy Divisionből.

Részletes program az esemény Facebook-oldalán.


Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)