Nagy fesztek nagy nevekkel

// 2018-04-21

Közeleg a nyári fesztiválszezon, már sok előadó neve tudható mind a nagy, mind a kis-közepes hazai fesztiválokról. Lássuk az előbbieket.

Kevesen tudnak idő és pénz hiányában egy nyári szezonban több fesztiválra is eljutni, így nagy a harc a látogatókért. Egy héten belül két cikkben szedjük össze a hazai fesztiválok már bejelentett legnevesebb előadóit. Most a három nagy hazai fesztivál – időrendben Volt, Balaton Sound, Sziget – headlinereivel foglalkozunk.

Volt

A Volt fesztivál (június 26-30.) idén is a Szigetéhez hasonlóan változatos zenei programot kínál, de jóval családiasabb légkörben. Ugyanakkor, ha a fő fellépőket listázzuk, nem kell szégyenkeznie a nagy testvérrel szemben: nem a legkurrensebb előadók, de a maguk műfajában azért simán stadionokat töltenek meg. Ott lesz a Depeche Mode, az Iron Maiden, a Limp Bizkit, az elektronikus zenei színtérről Steve Aoki. Tiszteletét teszi az Avenged Sevenfold, Hurts, hazai oldalról pedig a Tankcsapda – szintén sokadszor – vagy Ákos emelhető ki. A részletes, pontos időpontokkal ellátott line-up itt elérhető.

 
Sound

A populáris elektronika kedvelőinek Mekkája, a Balaton Sound idén július 4-8 között fogja felkavarni a zamárdi lakosok életét. A headlinerek névsora már tavaly decemberben kész volt, azóta sok csomó másodvonalas vagy kevésbé populáris előadót tettek hozzá. Jó fogás a The Chainsmokers, akik még nem léptek fel nálunk, és nem is olyan régóta vannak a figyelem középpontjában. Szinte hazajár már a Balatonpartra David Guetta, akinek idén jelent meg új albuma. Dimitri Vegas & Like Mike sem először tapsoltatja majd a közönséget, és játszani fog az elmúlt években nagyot menetelő 21 éves lányok-kedvence, Martin Garix. Említhetjük még dj Snake-et vagy az EDM-ből a friss tehetség Jonas Blue-t. Az amerikai Ty Dolla $ign az r&b-vonalat csempészi majd be. Napi bontású line-up itt található.

 

Sziget

A Sziget továbbra is az egyik legnagyobb európai feszt, és egyre kevésbé áll meg a kritika, miszerint nem friss és híres, maximum valaha híres előadókat mutat be. Idén az előző évhez képest 1 milliárd forinttal többet költenek fellépti díjakra. Ott van mindjárt Lana Del Rey, akiért a legnagyobb szervezők kapkodnak vagy említhetjük a friss Pulitzer-díjas Kendrick Lamar rappert. Psy-rock fronton érkezik az ausztrál King Gizzard & The Lizard Wizard, a svéd Lykke Li, a brit grime-t képviselő Stormzy. Lesznek persze inkább hires, semmint kurrens bandák is, mint a Gogol Bordello, a hazajáró Parov Stelar, a Bastille vagy a Gorillaz. Az Arctic Monkeys sem mai téma, de az érdekes, hogy bár régen nem adtak ki semmit, most mégis turnéra indulnak. Napokra bontott line-up itt.

Hamarosan jövünk a kisebb fesztiválok fő előadóival!