LB27 Reggae Camp: tűz, víz, reggae

// 2018-07-24

Öt nap Jamaica, hat zenei színpadon és számos egyéb társművészeti helyszínen. A hazai szcéna legjobbjai és külföldi húzónevek. 

A hagyományokhoz híven egy strandon, ezúttal a ceglédi fürdőben lesz idén a Ladánybene27-féle Reggae Camp. Roots reggae, dancehall, dub, rocksteady, ska és ezek ötvözetei július 24-től 29-ig.

Nem kevesebb, mint hat helyszínen fog szólni a zene: a Main Stage mellett a Camp Falu, a Rastage, a Dubyard, a Roots Corner, valamint a Strand System is érdemdús rasztamuzsikusokkal várja a közönséget.

Lássuk a nagyszanpad headlinereit. Szerdán mindjárt a szcéna egyik legnagyobb neve indít, a nagy Bob Marley tizenharmadik gyereke, Julian lép színpadra. Az 1975-ben született, Grammy-díjra is jelölt srác leghíresebb dalai: Lion In The Morning, Are You The One?, War Zone, Violence In The Streets (ft. Damian Marley és Stephen Marley), Lemme Go.

 

Csütörtök a ska napja, Krsa és csapata azaz a Pannonia Allstars Ska Orchestra lép föl. A nemzetközi hírű brigádról elég talán annyi, hogy az amerikai Megalith az egyik kiadójuk.

Pénteken egy gyönyörű dél-afrikai hölgy, Nkulee Dube zenél a Budapest Riddim Band kíséretében. Édesapja a szintén zenész Lucky Dube. A koncert háromnegyed tizenegykor kezdődik.

 

Szombaton következik a Reggae Camp rezidens zenekara, a Ladánybene27. De lesznek jamaicai arcok is a Main Stage szombati programjában, köztük Teacha Dee, aki nem arcoskodásból teacha, énekesi karrierje előtt valóban matektanárként dolgozott. Zenei karrierje a 2000-es évek közepe óta tart töretlenül. Szombaton fél 12-től kezdi a tanár úr a Budapest Riddim Banddel a háta mögött.

A Reggae Camp teljes zenei órarendjét itt találjátok.

Napközis Programok

A napközi programban a strandolás mellett egyéb lehetőségek is fölsejlenek. Ilyen a Batta Island – Megengedő tér, ahol vidám kézműveskedéssel múlatható az idő az esti koncertekig.

Hasonlóan érdekesnek ígérkezik a Gibbon Sackline, ahol fák közé feszített köteleken bizonyíthatjuk, hogy mégis a majmoktól származunk. Akiknél viszont időnként lemerül az aksi, azoknak ajánlott az Egészség Ház, úgy is, mint RendberakLak. Itt gyógymasszőr és kiropraktikus segíti a regenerálódást.

Lesz még játszóház, dobolós workshop, reggae fashion shop, sőt reggae idők mozija, ahol régi Reggae Campek legendás koncertjeit lehet újranézni. A teljes szabadidős programlista itt van.