Lowbudget – új buliajánló-sorozat a Koncertblogon

// 2019-10-01

Új heti cikksorozatunkban, a Lowbudgetben minden hét elején feltárjuk, hova érdemes menni, ha előremutató zenékre buliznál, de nem szeretnél vagy nem tudsz belépőt fizetni.

Terítés I. összművészeti program

Dürer-kert, október 2., szerda, 18:00-23:30, Facebook-event

A város legsokoldalúbb helyének új, ingyenes programsorozatán a Dürer-komplexumban alkotó művészek mutatkoznak be (igen-igen, a Dürer nemcsak bulihely, hanem rengeteg alkotó is itt ügyködik). A Keleti Blokk gyűjtőnév alatt zenészek és képzőművészek dolgoznak, az ő munkáikkal lehet megismerkedni a Terítéseken. Lesznek kiállítások, koncertek, a kertben pedig nagy bogrács vár. Csajjal-csávóval ideális program szerda estére; de haverokkal is működhet, pláne, hogy a Dürerben vetítik az aznap esti, kiemelt Bajnokok Ligája-csoportmeccset, a Barcelona-Internazionalét. Koncertek: fél 8-tól a fotelszobában Gombocz Bence, negyed 9-től a kisteremben Season of Mists, majd 9-től ugyanitt Travellers’ Company, 10-től Nincs Holnap, 11-től The Great Destruction Revival. Kiállító művészek: Alagi Mihály, Borúzs Ádám, Héczey Tamás, Kele Juci, Koncz Gábor, Könyves Luca, Kovács Ágnes Ilona, Szilágyi Rudolf (ő korábban artworköt készített a Koncertblog Session mixsorozatunk első részéhez, melyet zenei vezetőnk, Dr. Zoidberg rakott össze).

Budapest Ritmo világzenei fesztivál és showcase

Szimpla-kert, október 3., csütörtök (showcase), 16:00-22:00, Facebook-event
Akvárium, október 4-6., péntek-vasárnap (fesztivál), pénteken 19:00-23:30, szombaton 19:30-00:30, vasárnap 19:30-22:45, központi Facebook-event

Csütörtökön (október 3.) a showcase-szel, vagyis a feltörekvő tehetségek bemutatkozásával indul a Szimpla-kertben a Budapest Ritmo világzenei fesztivál, ami ugyan nem ingyenes program, de általunk mégis azzá válhat – nyereményjátékunkon ugyanis öt páros napijegyet lehet nyerni rá. Az andalító vagy éppen lüktető világzenére andalgás vagy éppen révülés szintén kifejezetten csajozós-pasizós program, az idei díszvendég Lengyelország, melynek világzenéjét nagy cikkben vesézzük ki, és itt található a játék is. A fesztivál maga péntektől vasárnapig (október 4-6.) tart az Akváriumban.

Gisela Joao pénteken háromnegyed 10-kor lép föl az Akvárium Kishalljában a Ritmón

 

Friday Downtown party

Anker’t, október 4., péntek, 18:00-22:45, Facebook-event

Esti, felvezető drum’n’bass-buli a város szívében, a Deáknál, az Anker’tben, a stílus legrégebbi és legnagyobb bulikat csináló szervezőjétől, a Bladerunnaztől. Ezek a Friday-ek eddig az A38-on voltak, de a fedettpályás partyszezonra zárt klubba költözik. Ez lesz a nyitó alkalom, az összes rezidenssel, azaz dj Rennel (korábbi, Koncertblog Session-mixét itt hallgathatod meg), Markovval, Raise Spirittel, Incidenttel és Statikkal. Kiírták a korhatárt is: belépés 18 éves kortól.

 

Be Massive Horizon Daytime Openair party

Kabin, október 5., szombat, 14:00-22:00, Facebook-event

A Be Massive technós és house-os és techhouse-os szervezőcsapat kései nyárzárója Újpesten, az északi vasúti összekötő híd hídfőjénél. Az előrejelzések szerint nem lesz túl jó idő, akár eshet is, de ha nem fog, azért délután és kora este még lehet egy utolsót menetelni a szabadban; aztán úgyis több mint fél évig úgyis sötét és fülledt klubokba kényszerülünk. Legismertebb név a lineupon a Be Massive vezetője, Metha (neki is van Koncertblog Sessionje, méghozzá Star Wars-filmzenés!), rajta kívül zenél még Blas, Dubecticut, David Salow, Datasoul, Lenny Lenoks, Andrew & Ben Short, illetve Chuck. Belépő nincsen, de vehetsz karszalagot 1200-ért, amiért meglepetésajándék és 10 százalékos kedvezmény is jár a Kabin pultjaiban mindenre. Vagyis ha legalább tizenkétezret megiszol-megeszel, máris megérte.

Metha Albatross trackjét az egyik legnagyobb techhouse-világsztár Solomun is játssza

 

Lick the Click Sunbrust #171 – Final Episode 3 party

A38 Hajó, orrterasz, október 5., szombat, 16:00-22:00, Facebook-event

A zenei felhozatal, a körülmények, a remények és bizonytalanságok eléggé hasonlítanak a Be Massive Kabin-bulijához: itt is – főleg – technós és house-ok dolgok szólnak majd, ez is szabadtéri (bár azért a hajó orrteraszán van fedés) és kései nyárzáró, és ennél is az időjárás kegyességében lehet reménykedni. Ezeken a bulikon egyet-fizet-kettőt-kap koktélakció szokott, most erre nem találtunk utalást a Facebook-eventen, de az biztos, hogy belépő nincs. Rezidensek: Isu (Technokunst), Crimson és Chrom.

 

 

Cikkajánló

Fogalmak bábeli zűrzavara – interjú Ufo-Zsoltival