Mathew Jonson hangversenye a Minilogue-gal – megvan a 2015-ös Ozora-program

// 2014-11-24

Idén először a szervezők már most, szűk háromnegyed évvel a fesztivált megelőzően nyilvánosságra hozták szinte a teljes Ozora Festival-lineupot. Ez a tény egy dolgot biztosan jelez: a fesztivál az évek alatt olyan minőségi brandé vált, ahová nem a szervezők keresik a fellépőket, hanem a fellépők versengenek a színpadokért.

Ozora fölött az ég (fotó: Yonatan Benaskas)

A nagy, mindenki által jól ismert fesztiválokon ez megszokott dolog, de ugyanígy működik ez a kevesebbek által hallgatott, bármelyik rétegzene világában is. Minden önálló zenei szubkultúrának megvannak a maga szupersztárjai, így az underground-elektronikus zenéknek is vannak körön belül jócskán ünnepelt nagyágyúi.

Ezekért az előadókat nehéz leszerződtetni, jóidőben elő kell őket jegyezni, és végül igen csinos összeget kell perkálni a számlájukra. Az ozorai brand erejét az említett körből való visszatérő fellépők is mutatják, elég például Simon Posfordra (aka Shpongle) vagy Raja Ramra gondolni. Előbbi tavaly az Ozora Festivalon mutatta be új nagylemezét. Posford újalbum-partyja pedig önmagában összehozna egy közepes városnyi embert.


Az jövő nyárra vonatkozó lineupban aztán nagyjából minden a psy-szcénán belül valaha is jelentőset alkotó előadó megtalálható, hogy mást ne mondjunk Goa Gil, a stílus egyik öregapja a nulladik napon egy huszonnégy órás szettel kezdi a fesztivált.

A friss, minőségi zenékben jártas hallgató pedig összecsapja a füleit annak hallatára, hogy a világ manapság egyik legjelentősebb alkalmi formációja, a Chill Dome is játszani fog a helyszínen. Mathew Jonsonról és a Minilogue-ról van szó. A Minilogue egy liveact-duó, akik jövő nyáron az ozorai nagyszínpadon Mathew Jonson liveactjével játszanak versenyt. Három ember, két egymástól független liveactben ugyanabban az időben csapatja. Ez a produkció talán elég a fesztiválbelépő megváltásához még úgy is, ha a tag rendezvény összes többi előadójára tojik.

Az, hogy már most nyilvános a lineup nagy része, arra is nagyon jó, hogy a fesztiválozók bevéssék a naptárukba ezt a rendezvényt, és ehhez képest tervezzék a nyár többi részét. Ebben az is segítség lehet, hogy december hatodikától már elővételes jegyet is lehet vásárolni, ami jó infó lehet a jézuskának. Az eddig tudható lineupot és a jegyárakat itt lehet átfutni.

Idei Ozora cikkeink:
Törzsi törzsközönség –  O.Z.O.R.A a világ körül
Mi szemnek-fülnek ingere – O.Z.O.R.A.
A fejünk a hajunk alól – O.Z.O.R.A. Festival 2014

Tavalyi Ozora-cikkeink:
Ozora: vissza a valóságba?
Művészetek völgye másképp – látvány- és kreatívorgia az O.Z.O.R.A Fesztiválon

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!