Metálpokol, technoparadicsom – koncertek jövő keddig

// 2018-09-13

Jazz, rock, punk, hiphop, house, psy. Lesz továbbá sör meg sárkány, és kiderül, hogy a nyárnak mégsincs vége, sőt.

Elektronikus őrület a Duna-parton

Szeptember 13. és 15. között tartják az Electronic Beats Fesztivált a Várkert Bazárban. A panorámás helyszínen olyan előadók lépnek majd fel, mint a Žagar, az Âme, Ben Klock vagy Ben UFO. A két estén át tartó bulizás mellett lesz lifestyle market és filmvetítés is. Itt a Facebook-esemény, jegyek pedig a One Ticket oldalán.

Szintén többnapos program lesz a IV. Kraft Sörfesztivál, szeptember 14-től 16-ig. Három napon át lehet megkóstolni tizenhét hazai és külföldi sörfőzde több mint száz sörét a budapesti Főzdeparkban. Itt nem kell kötelezően poharat venni, sőt még a mellékhelység használatáért sem kell fizetni, viszont nem lesz műanyagpohár, és tokenekkel lehet majd sört venni. Zene is lesz, pénteken, például, a Grabanc jóvoltából. Bővebb információ a Facebook-eseményben.

Szeptember 13., csütörtök:

A Vad Fruttik lép a Budapest Park színpadára, a Csaknekedkislány társaságában. Az eseményhez elég titokzatosan csak ennyit írtak:

Jönnek végtelen nyarak, mikor ráolvad a Nap / az égre, és a múlt már nem teher

A Dürerben elszabadul a művészet a 7. Vad Art kiállításon. Délután ötkor kezdődik, és mivel ez az évad első düreres kiállítása, ingyenes lesz. Bővebb infó a Facebook-eseményben.

A Magidom és a Kelenføld zenekar nyitja az őszt és búcsúztatja a nyarat az A38 tetőteraszán. Mindkét zenekar alternatív rockot és pop-rockot játszik.

Szeptember 14., péntek:

RadiOzora a Budapest Parkban, dj Tsubi, Dr Space, dj Wegha és dj Hruscsov pörgeti a lemezeket egy igazi psyos estén.

Ezen a napon két esemény is lesz az A38 Hajón. A teraszt beveszi az egyaránt rockban utazó Ék és  Voodoo Papa. Eközben Papaver Cousins játszik folk-rockot a hajó gyomrában. Facebook-események:

Szeptember 15., szombat:

Szombaton lesz a Mighty Waves-buli a Trip hajón, melyre most jegyet is nyerhetsz. Bővebb infó az alábbi cikkünkben:

Psytechno élő vokállal – megvannak a Mighty Waves-nyertesek

Ugyanezen a napon a város három másik helyszínén is lesz technobuli. A Kabinban már délben kezdődik, a Summer Never Ends, cserébe csak éjfélig tart.

A Budapest Parkban komolyan veszik, amit a kabinos buli neve állít, Beach-party lesz ugyanis, flamingókkal és medencével. Komolyan. Íme, a Facebook-esemény. Az Akváriumban LavaLava zenél, erről itt találsz bővebb infót.

Eközben a Dürerben a pszichedelikus metálzenekar, a Voivod ünnepli harmincöt éves fennállását, világkörüli turné keretében. Szeptemberben jelenik meg a legújabb album, úgyhogy sanszosan az elsők között hallhatjuk az új számokat élőben.

 

Zebegényben is menő lesz a szombat: a VIII. Sárkányfesztiválon minden a papírsárkányokról és a résztvevőkről szól, mindenki hajtogathat sárkányt, aki meg már tud, az versenyezhet másokkal. Bővebb infó a Facebook-eseményben.

Kemény este lesz ez az A38-nak, három bulit is tartanak. Este nyolctól két rockegyüttes, a Dope Calypso és a Deep Gaze zenél, 23:30-tól pedig már a francia dj, Danger. A tetőteraszon közben hiphop/rnb buli Los Santos néven. Bővebb információ a Facebook-eseményekben:

Szeptember 16., vasárnap

Szintén erősnek ígérkezik a vasárnap a Dürer Kertben. Színpadon a Gorgasm, a Cenotaph, a Silent Generation és a Hatred Solution, vagyis műfajilag brutal death metal és grindcore.

 

Szeptember 17., hétfő

Indie-este lesz az A38-on a szerb Ana & the Changesszel és az Anne Shirley Supersaddel.

 

Trace Bundy, a gitárvirtuóz már évek óta kizárólag telt házas koncerteket ad a Budapest Jazz Clubban, nyilván most sem lesz másképp. Őt tartják a tapping és a loop effekt egyik legnagyobb mesterének, egyedül képes egy teljes zenekar hangzását produkálni.

A Sons of Apollo metálzenekar ad koncertet a Barba Negrában, Kip Winger akusztikus előadással nyitja az estét.

 

Szeptember 18., kedd:

Az amerikai punkegyüttes, a Tragedy vereti a Dürerben kedden este nyolctól, erről az eseményről itt találsz bővebb információt.

A dreamy chillwave-banda, a Tape Delay frontembere, Szőke Zoltán és a csapat szintise, Háló Gergő akusztikus felállásban zenél, a soul, elektro, downtempo műfajokban. Az Akváriumban lesz a buli este fél nyolctól, a Facebook-esemény itt van.

A Valyo még egész szeptemberben nyitva tart

Az idén nyáron megnyitott helyszín, a szervező Valyo egyesület törekvéseihez híven, arról is szól, hogy a városlakók közelebb kerüljenek a Dunához. A Valyo nyara egészen szeptember végéig tart, szóval lesz még pár buli, így ezen a héten is. Az összes szeptemberi eseményt megtalálod a Valyo Facebook-oldalán.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!

Címlapkép: Pixabay