Most már nem kérdés, 2019 a metál éve lesz

// 2018-11-22

Igazi legendák érkeznek jövőre. Például a Slipknot, a Disturbed, valamint a Pantera énekese.

Legutóbb épp húsz éve jártak Magyarországon, azóta feloszlottak és meghalt a két alapító tag. A rajongók ennyiből már valószínűleg rájöttek, hogy a Panteráról van szó, melynek a számai mindennek ellenére felcsendülnek jövő nyáron a Rockmaratonon.

A zenekar énekese, Phil Anselmo ugyanis pár napja bejelentette, hogy a jelenlegi, Philip H. Anselmo & the Illegals nevű együttesével lenyom egy turnét a Pantera két elhunyt tagja emlékére, méghozzá úgy, hogy végig a Pantera számait játsszák.

 

Mellettük bejelentettek még jó pár külföldi fellépőt a Rockmaratonra, a teljesség igénye nélkül: Eluveite, Aborted, Dying Fetus, Pradise Lost, Rise of the Northstar. A többiekről, valamint a fesztivál részleteiről a Facebook-eseményben találsz információt.

Uh wa ah ah ah!

– így hangzik David Draiman, a Disturbed énekesének leghíresebb kiáltása. Ez biztosan ott van az első három dolog között, ami az embereknek eszébe jut a Disturbed név hallatán, és talán a Budapest Parkban is hallhatjuk majd jövőre, június 25-én. Legalábbis nagyon reméljük, hogy ez a klasszikus befér az októberben megjelent, Evolution című új album számai mellé.

 

A zenekar több mint húszéves fennállása alatt még egyszer sem volt Magyarországon. Kicsit furcsa, hogy pont most jön, mert ezúttal kevesebb, de nagyobb bulit tartanak a turné során, mint általában, de mindegy, a lényeg, hogy végre itt lesznek.

 

Ezek után mi jöhet még?

Például a Slipknot a Volt Fesztiválra, az új albummal. A fesztivál nyitónapján, június 26-án lépnek majd fel, közvetlenül a 30. születésnapját ünneplő Tankcsapda után.

A szervezők ígérete szerint ez a rockerek napja lesz, bár mi a Slipknotot, egész munkásságát tekintve, nem neveznénk rocknak. Még a kicsit könnyedebb 2014-es album, a The Grey Chapter után sem, a legújabb számukat hallgatva pedig még annyira sem.

 

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!