Na, melyik durran nagyobbat? – A hét legfontosabb új számai

// 2018-08-09

A fesztiváldömpingben szinte elsikkadnak az új megjelenések, pedig. Mutatunk néhány frisset, ígéreteset.

Travis Scott – Stargazing

Az amerikai rapper most megjelent, Astroworld című albumának első száma. Korrekt nyitószám, az első fele lassabb, direkt erősen autotune-olt énekkel, a második fele viszont bepörög.

 

Az album borítójával egyébként volt egy kis para, ugyanis lekerült róla egy transznemű modell, Amanda Lepore. Még augusztus 3-án Scott posztolt két borítót Az elsőn gyerekek vannak a szüleikkel egy vidámparkban:

 

flame (@travisscott) által megosztott bejegyzés,

A másodikon marad a helyszín, viszont a gyerekeket felváltották a lenge ruhás modellek, a vidámságot pedig a sötét hangulat.

 

flame (@travisscott) által megosztott bejegyzés,

Na ezzel volt gáz, ugyanis eredetileg rajta pucsított Lepore is, így:

 

Amanda Lepore (@amandalepore) által megosztott bejegyzés,

Ezek után az LGBT-közösség nekiesett Scottnak és a rajongóinak, viszont a rapper tagadja, hogy ő szedette le Lepore-t a képről. Állítása szerint ő már csak a végeredményt látta, és az egész balhét rátolta a híres fotósra, aki a borítót készítette, David LaChapelle-re. Az igazságot persze nem tudjuk, de az LGBT-közösség szerint Scott a ludas.

Jade Bird – Uh Huh

Ez is legalább akkorát üt, mint a korábbi Lottery. Country-jam, popos refrénekkel. Habár még nem olyan híres, az angol énekesnő esetében már nem az a kérdés, hogy berobban-e, hanem az, hogy mikor. Íme az Uh Huh, mely tipikus példája annak, hogy egy zeneszámot nem szabad a címéről megítélni, ugyanis ebben jóval több van, például egy Smells Like Teen Spiritre hajazó nyitás.

 

Robyn – Missing U

Nyolc év után visszatért a svéd popsztár. Legutóbb tavaly májusban hallhattuk egy számát a Csajok című sorozatban, viszont a nagyközönségnek utoljára 2010-ben írt számot. Ha minden igaz, idén még egy albumot is kapunk tőle, addig itt van a Missing U.

 
DJ Khaled – No Brainer feat. Chance The Rapper, Justin Bieber, Quavo

Dj Khaled jó nagy arcokat kerített maga mellé. Ha ez kicsit előbb jön, talán még a nyár slágere címet is elnyerhette volna.

 
Mura Masa, NAO – Complicated

Mura Masa és NAO közös munkája enyhén szólva is gyümölcsöző. A 2015-ös Firefly című számuk hatalmas siker lett, úgy néz ki, most tennének még egy közös kört a toplisták élén.

 

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!