Neked a Balaton Piknik – nyerj jegyet!

// 2019-09-03

2018 arcszaggató bulija volt a balatonboglári Gömbkilátónál augusztusban az első Balaton Piknik a negyedszázadát ünneplő Kruder&Dorfmeisterrel – az idei már kétnapos!

A buli tavaly este tízig volt kiírva, de nagyon nem akarta senki abbahagyni, se a közönség, se Kruderék. Nagynehezen tizenegy körül sikerült lelőni a hangfalakat, majd valamikor éjfél után kezdett oszlani a tömeg, és mindenki arra gondolt, ide még vissza kell jönni, olyan nem lehet, hogy itt nem lesz több buli…

És hát tényleg nem létezik, sőt az idei, második Balaton Piknik már két napig tart, és nem kevesebb, mint nyolc külföldi headlinert vonultat föl. A Balaton egyik, ha nem a leggyönyörűbb helyszínén indul jövő hét pénteken a Mol Nagyon Balaton záróeseményeként. Szeptember 13-án és 14-én déltől késő estig olyan világsztárok váltják egymást a színpadon, mint Róisín Murphy, a Morcheeba, José González, Nicola Conte & Spiritual Galaxy, Bebel Gilberto, Gilles Peterson és a Nubiyan Twist.

Egy évvel ezelőtt a Kruder&Dorfmeister fellépésével kezdődött a Balaton Piknik története: az ikonikus elektroduó lehengerlő partyt adott a döbbenetes panorámájú balatonboglári Gömbkilátó tövében. A siker után egyértelművé volt, hogy a szervezők folytatni fogják, és még színesebb programkínálattal, prémiumszolgáltatásokkal.

A kapuk pénteken délben nyílnak, és a korán érkezők hamisítatlan piknikhangulatban, többek között jógával tölthetik a kora délutánt, a zenei aláfestésről délután 2-től órától DJ Bootsie gondoskodik majd. A koncertek sorát 4-kor a francia Gilles Peterson kezdi, majd Maestro, aztán a Nicola Conte & Spiritual Galaxy folytatja, végül pedig az artpop dívája, Róisín Murphy lép színpadra.

A szombati programot Galactic Jackson szettje vezeti föl, majd délután 4-től a brit zenei kollektíva, a Nubiyan Twist táncoltat, utána Bebel Gilberto, José González, végül pedig a Morcheeba (2014-ben interjúztunk a zenekarvezető Ross Godfrey-vel) következik.

Idén a zenei kínálat mellett a tavalyinál sokka komolyabban veszik a gasztronómiát is. A balatoni régió élvonalbeli borászai, vendéglátósai és az ország legjobb foodtruckjei adnak majd enni a helyszínen, a vipben pedig egyenesen a balatonszemesi Kistücsök étterem séfjei főznek.

Mindemellett a látvány is oda lesz téve: a monumentálisan megvilágított Gömbkilátó mellett az egész területet különleges dekoráció díszíti majd, a színpad díszletét pedig a képzőművész, Weiler Péter készíti. “Mivel én gyakorlatilag Boglárlellén nőttem fel, akkor még így hívták, fantasztikus lehetőség a számomra, hogy vizuálisan egy igazi helyi történettel járuljak hozzá a Balaton Piknikhez. Az 1970-es évek elején Boglár volt a magyar kortárs képzőművészet talán egyetlen szabad központja. Kevesen tudnak róla, hogy nemzetközi színvonalú művészeti munka folyt a boglári Kápolna-dombon, mindez csodálatos balatoni panorámával, fiatal művészek fékezhetetlen alkotóvágyával. Ezen a helyszínen grafikai munkával hozzájárulni egy új fesztivál sikeréhez, óriási kihívás” – mesélte Péter.

További újdonság, hogy a szervezők jótékonysági akciót is hirdettek: Nekem a Balaton címmel kortárs művészeket kértek föl, hogy készítsenek Balaton ihlette festményeket, melyeket az év végén elárvereznek, és a bevétellel a Fábián Juli Alapítványt támogatják. A Balaton Piknik mindkét napon déltől éjfélig várja majd a látogatókat. A jegyek még vannak, de már nem sok, érdemes sietni, aki ott akar lenni. Vagy nyerj nálunk:

Játék

Mi a véleménye a bevándorlókról a morcheebás Ross Godfrey-nek? (Segítség korábbi interjúnk legvégén.)

A megfejtéseket szeptember 12-én, délig várjuk Piknik tárggyal a [email protected], azzal, hogy melyik napra nyernél jegyet. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választunk, akik ingyen mehetnek a Balaton Piknik általuk választott napjára. A nyertesek nevét ebben a cikkben, itt közöljük, őket e-mailben értesítjük, egyben tudatjuk velük a bejutás módját.

Forrás a Mol Nagyon Balaton sajtóanyaga