Nem jön be a Sziget? Mutatunk más programot!

// 2018-08-08

Beindult a legnagyobb magyar fesztivál, de a látszat ellenére azért ilyenkor is van más választás.

Ha már megint nincs semmi metál a Szigeten vagy az elmúlt években eleget buliztál már Parov Stelarra, esetleg csak simán nem tetszik a százezres bérletár, van pár ötletünk, hova mehetsz most, hogy minden a Szigetről szól.

Ezen a héten startolt a Siófok melletti Samsara fesztivál, ami egy teljesen másik világba kalauzol. Ez a hely csak a nyugalomról és a psytrance-kultúráról szól, ráadásul még jegyet is nyerhetsz a hétvégére, erről itt lehet több infót találni.

Ozorát még ki sem pihentük, itt a Samsara

Koncert

King Gizzard & The Lizard Wizard lesz az Akváriumban hétfőn. Az ausztrál rockbanda vasárnap a Szigeten is fellép, mielőtt tesz egy kört a város szívében. Este nyolckor nyitják a kapukat, a jegy 5500 forintba kerül.

 

Paulo Giron, brazil énekes Magyarországra is ellátogat a második európai turnéja során, kedden este hétkor a Pontoonban lép föl. Brazil klasszikusokkal érkezik, és az afrobeattel és hiphoppal nyomuló Ábáse zenekar lesz a segítségére.

Apey & the Pea szerdán, a Barba Negrában. Ez lesz az utolsó koncertjük decemberig, úgyhogy érdemes még most elcsípni őket. A buli hatkor kezdődik, elővételben 2000 forintért, a helyszínen 2500-ért kapni jegyet.

 

Művészet

Csütörtökön ingyenes kiállításmegnyitó lesz a Kelet Kávézóban Falon felejtett lányok címmel. Street art-fotókon és versekben mutatják be a női test és lélek finommozgásait.

Hullám, háló, homok címen megy egy ingyenes kiállítás az Acb Galériában. A műválogatást úgy állították össze, hogy a három motívum különböző szempontokból áll össze a művekben.

Valami más

A Szimpla kert belvárosi dzsungelmókát hirdetett szombatra, amelyen belül ingyenesen lehet beletanulni az urbánus kertészkedésbe, déltől délután négyig.

 

Szintén szombaton Pool&Beer party lesz a Vituki-uszodában, ahol az egész napos hangulatról több dj is gondoskodik. Reggel tízkor indul a buli, ezután egy óráig ezer forintba kerül, utána pedig kétezerbe.

Képregényvásár lesz a Budapest Parkban vasárnap délután 2-től este 8-ig. Az esemény Budapest Park Comic Market néven fut, és már másodjára rendezik az idén.

 

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!

Címlapkép: Wikimedia