Piszkos punk, éneklő angyalok – hét nap koncertjei

// 2018-09-18

Vikingmetál, bluesrock, akusztikus jazz, hiphop. Ja, és húszéves a Virus. Budapesti bulik jövő keddig.

A Valyo Kikötő még egész szeptemberben nyitva tart, ami elég jó hír azoknak, akik odáig vannak a szabadtéri programokért, na meg a Duna-partért. Hatalmas bulival zárják majd a szezont a hónap utolsó hétvégéjén, minden infót megtalálsz az alábbi cikkünkben.

A Valyo az utolsó cseppeket is kisajtolja a nyárból

Szeptember 19., szerda

A Napokon jubilál az A38 Hajón, mostanában lesznek húszévesek. A pontos dátumot már ők se tudják, klasszikus gimis garázsbandaként kezdték. Az estét Ersch, tehát Siklósi Örs, az AWS frontembere és a Wrong Side zenekar nyitja.

A Barba Negra Trackben zenél a The Poodles, egy svéd dallamrock-formáció. Januárban jelent meg az új lemezük, jó pár feldolgozás került rá nagy együttesektől, például a Depeche Mode-tól. Az estét a  Degreed és a Swissmayd nyitja.

 

Szeptember 20., csütörtök

A punk a zenei palettán olyan, mint a patkány az állatok közt: piszkos és csalárd.

– így definiálja magát a Paddy and the Rats, mely csütörtökön lép fel a Budapest Parkban, az Aurevoir társaságában.

Viking- és folkmetáleste lesz a Dürer Kert középső termében. Fellép az orosz Kalevala, a svéd Grimner és az argentin Vorgrum.

 

Szeptember 21., péntek

Pénteken a Margaret Island megmutatja a legújabb lemezét a Budapest Park színpadán. Az estét a Nagy-szín-pad tehetségmutató különdíjasa, Antonia Vai nyitja. A koncertről bővebben itt.

Bornholm, Archaic, Svoid, Andartar – ez a négy deathmetál-zenekar próbálja majd meg ledönteni a Dürer Kert falait pénteken. A hely egy másik termében viszont synthwave-buli lesz, ahol Terminal Danger és StratosFear pörgetik a lemezeket, erről itt találsz bővebb infót, a metál eseményről pedig itt.

G-Eazy legnagyobb számait nyomja dj Gozth a Volt Lokálban, és persze az éjszaka folyamán a legnagyobb hiphop-, trap- és r’n’b-szupersztárok is előkerülnek.

Veretős d’n’b-party lesz az Akváriumban Virus20 néven, a neves kiadó születésnapja tiszteletére. Fellép a klasszikus Ed Rush, Optical páros, mc RymeTyme, a Cause4Concern, továbbá Gridlok, Mindscape és Mastif.

A progresszív rockot közel húsz éve toló Keep Floyding az A38-on zenél. A zenekar célja, hogy ápolja a Pink Floyd-hagyományt, ezúttal a Pulse című albumot fogja megidézni.

Szeptember 22., szombat

Az Akvárium szombat este három bulival támad. A Senkise hiphopot nyom a nagyteremben este nyolctól egészen tizenegyig, amikor is kezdetét veszi egy technoőrület, Rebekah főszereplésével. Ezzel párhuzamosan a Volt Lokálban is techno lesz, André Winterrel. Facebook-események:

Ezen a napon tartják a Dürerben az Earthdance-partyt. Már délután háromkor be lehet menni, a buli kezdetéig psyjógával lehet elütni az időt, és lesz kézművesvásár is. A teljes programot megtalálod a Facebook-eseményben.

Szeptember 23., vasárnap

Az észt hegedűs-énekes Maarja Nuut és Hendrik Kaljujärv elektronikus zenész közös koncertet ad a Műpában. Semmilyen kiadó nem áll mögöttük, különleges világzenéjükkel így is bárkit elvarázsolnak.

Amikor az angyalok énekelnek, az hangozhat így

– mondta róluk Simon Le Bon, a Duran Duran együttes énekese. Bővebb infó a Facebook-eseményben.

 

Szeptember 24., hétfő

King Dude, akit az okkult Nick Cave-ként tartanak számon, hétfőn eljön hozzánk az A38-ra. A fantasztikus hangú, blues-rockban nyomuló énekest elkíséri a Kælan Mikla és a The Dark Red Seed.

Szeptember 25., kedd

Kedden érkezik a berlini Odd Couple, megmutatni, hogyan szól a nyers erejű punk a Dürer Kertben. Vendégük a svájci gitár-dob duó, a Blind Butcher, akik posztpunkkal melegítik a közönséget a berlini srácok előtt.

Az Elefánt két tagja, Szendrői Csaba és Tóth András a zenekar első számait játsszák el az Akváriumban. Fél nyolckor nyitják a kapukat, bővebb infó a Facebook eseményben.

A Tálas Áron Trió akusztikusjazz-koncertet ad az A38-on. Tv-felvétel is lesz, emiatt van pár szabály: laza, elegáns öltözet (rövidnadrág kizárva!), érkezés a koncert kezdete előtt fél órával. Részletek a Facebook-eseményben.

Nem zenei programok

Vedd észre, leplezd le, mutasd meg!

– ezzel a szlogennel megy az ARC Kiállítás 2018-ban, az Örs vezér tere mellett. Ez lesz a 18. óriásplakát-kiállítás, ezúttal új helyen. Szeptember 21-től október 7-ig tart, minden nap, ingyenesen. Itt találsz bővebb információt.

Bringás felvonulás lesz a rakpartért szeptember 20-án, figyelemfelkeltő céllal. Nemrég ugyanis újratervezték a pesti rakpartot, kerékpársávok nélkül.

A fejlesztésről több mint egy éve nem hallani, úgyhogy mi most újra elővesszük a témát. A hamarosan megépülő déli Galvani-híddal, sőt az M0-ás pár éven belüli körbeérésével tényleg minden kifogás elhárul a belvárosi forgalomcsillapítás elől – írják a Facebook-eseményben.

A felvonulás előtt a Budapest Parkban direkt emiatt lesz a Bringás Uzsi, ahol összegyűlhetnek és kajálhatnak egyet a résztvevők. Négykor kezdődik, innen lehet majd átmenni az ötkor, a Dráva utcánál startoló felvonulásra.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!

Címlapkép: Pixabay