Rafkós downtempóra bólogatni – Emancipator az A38-on

// 2018-10-30

Élő zenekarával virítja tavalyi albumát a hegedűnövendékből lett downtempo-mester. 

Szerdán Emancipator-koncert az A38 állóhajón: az új albumot is hallhatjuk élő hangszereken.

A portlandi illetőségű Douglas Appling 2006-ban indította be Emancipator névre keresztelt downtempo-projektjét, mely azóta bőven túlnőtt a stílus korlátain. Mivel Appling klasszikus hegedűt tanult, az élő hangszerek mindig is fontosak voltak neki, így összerántott egy együttest, mellyel, immár Emancipator Ensemble néven, élőben adhatja elő a dalokat. Aki két évvel ezelőtt már látta, tanúsíthatja, hogy a látványos színpadi műsorral kiegészülve ez egészen különleges élmény.

 

Ezúttal azt is megtudjuk, hogy hangzik élőben a tavaly megjelent album, a Baralku. Az észak-ausztrál bennszülöttek, a Yolnguk mitológiája szerint Baralku a halottak szigete, onnan származnak a Djanggawul testvérek, akik együtt alakították ki Ausztrália alakját. Aki ez alapján nyomasztó zenére számít, annak csalódnia kell: az ötödik Emancipator-album is laza, lágyan lüktető alapokkal megtűzdelt lemez. Külön piros pont a Bat Countryért (e cím egyébként idézet Hunter S. Thompson Félelem és reszketés Las Vegasban című regényéből), ahol némi felpörgős dobkáosz is belefért a végére.

 

A ráhangolódást most is az Ialaz formáció prezentálja, akik legutóbb is nagyszerű hangulatot teremtettek. Kedd éjfélig még lehet 3900 forintért jegyet venni, szerdán már 4500 az ár.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!