Realistic Crew, Occam: közös lemezbemutató a Merlinben – nézd és hallgasd meg a Koncertblogon!

// 2011-04-16

Szombat este a Merlinben az absztrakthiphopos Realistic Crew és a hiphopos-ambientes-dzsesszes-dubos Occam közös lemezbemutatója volt – nézd és hallgasd meg felvételről a Koncertblogon, szerda este!


Realistic Crew

A Realistic Crew motorját a nyolc éve közösen dolgozó Vranik Krisztián (aka Krizsó) és Kalotás Csaba adja. A dalokat a mai napig külön írják, a végeredmény mégis egységes. “Az apró zajok, széttördelt ritmusok, dzsesszes futamok végül azt az érzetet hozzák, mintha egy nagyváros folyójának partján állnánk, az ipari környezet neszező csendjében” – írják magukról. Friss lemezük, a Blind Musician április 11-én jelent meg.

Felállás:
Vranik Krisztián- gitár, programing
Kalotás Csaba – basszus, programing
Polgár Odett – ének
Hegyi Dávid – billentyűk
Zeek – mc
Tettamanti Tamás – trombita
Barczi Orsi – hegedű
vizuál: vj Ezremek


Occam

Az Occamot rejtő Lázár Tibort a Zagar és a Bootsie Quartet dobosaként ismertük ezidáig. Első szólóalbuma az Occam név alatt nemrég, most tavasszal jött ki, My Rorschach címmel. Az anyag távol áll a “normál” dobos-szólólemezektől – “Occam nem cintányércsapkodással, dobfigurákkal jön, hanem finom, különleges hangzású, egyedi világot épít, mely hipnotikus lüktetésével magával ragadja a hallgatót. Olyan, alapvetően elektronikus zene, amelyben jól megfér egymás mellett a dub a dzsesszel, a kísérleti elektronika a hiphoppal” – olvashatjuk róluk. Az énekes pedig – merthogy az is van – a Neóból ismert Hodosi Enikő. És Lázár a lemezbemutatóra magával vitte a Zagar és a Bootsie-zenekar vj-jét, Kemurit.

Felállás:
Hodosi Enikő – ének, billentyűk
Kiss Árpád – billentyűk, trombita
Kovács Bálint – gitár
Lázár Tibor aka Occam – elektronika, zajok
vizuál: vj Kemuri

Lineup:
Realistic Crew: Blind Musician – lemezbemutató
Occam: My Rorschach – lemezbemutató
dj Cop (Sub.fm/Selected Sounds)
dj Crimson (Ikz/LTC!)

helyszín: Merlin (V., Budapest, Gerlóczy utca 4.)
belépő: 1500 Ft

Koncertblog

 

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)