Ricky Martintól a PASO-ig – hét nap koncertjei

// 2018-08-28

Leander Kills, Die Krupps, Qujaku, Harm’s Way, Nunki Bay Starship, Michel Meis, Shaibo, Apey és egy Ősparty: ez lesz szerda és jövő kedd között.

A nyári fesztiválszezon végével eljön a koncertek ideje. Nézzük, mi lesz augusztus 29-től szeptember 4-ig, azaz szerdától keddig.

Ebben a pár napban egyértelmű, hogy Ricky Martin koncertje számít a legnagyobb durranásnak. A világsztár a Budapest Sportarénában lép fel szeptember 4-én, várhatóan lenyomja majd az összes nagy slágerét, kezdve onnan, hogy La Vida Loca, egészen odáig, hogy Adiós. Jegyeket itt találsz, a Facebook-esemény pedig itt van. Lássuk, mi lesz még!

Rock, metál és társaik

Augusztus 30-án Leander Kills a Budapest Parkban, az estét a német Tenside kezdi. A naptári nyár során ez lesz az egyik utolsó metálbuli Budapesten, ráadásul az előzenekar is elég erős lesz. Facebook-esemény itt, jegyek itt.

 

Augusztus 31-én a fémes csörgésű elektronikáé és a komor metálé lesz a főszerep az A38-on: Die Krupps és a Front Line Assembly zúz majd, mindketten az industrial és az EBM neves képviselői. A jegyeket itt találod, a Facebook-eseményt itt.

 

A Dürerben szeptember 3-án japán pszihedelikus rock a menü a Qujaku tálalásában, az estét a magyar Indeed és az angol The Contact High nyitja. A Qujaku a pszichedelikus rock, krautrock, noiserock, shoegaze és postrock elemeiből építi zajos és elszállós számait. Jegyek és Facebook-esemény.

 

Három év után tér vissza Magyarországra a Harm’s Way nevű hardcore-együttes, két elég ütős előzenekarral: vendégük lesz a Sanction és a Renounced. Szeptember 4-én este hétkor nyitják a kapukat, jegyet itt lehet venni, a Facebook-esemény pedig itt van.

 

Elektronikus

Augusztus 31-én ünnneplik a magyar underground partykultúra 25. születésnapját, az Ősparty keretében. A Dürer összes termében dübörög majd a techno, az acid és a tribal, az elmúlt negyed évszázad legjobb számaival. Az előadókat megtalálod a Facebook eseményben.

A Kamaraerdő Open Air négy színpados minifesztivált rendez a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban, szeptember 1-jén. Ahogy ettől az eseménytől már megszokhattuk, most is a goa, trap, drum’n’bass mesterhármasé lesz a főszerep, a színpadokat is eszerint tagolták: D’n’B Fennsík, Goa Tisztás, Dubstep/Trap Legelő, illetve lesz egy kisebb színpad a house-nak, House Medence néven. Bővebb infó a Facebook-eseményben, jegyek itt, alább pedig találsz egy anyagot az előző buliról.

 

Ugyanezen a napon, szeptember 1-jén tartanak egy goa/psy bulit a dorogi Öböl Beachen. Ez lesz az Indian Summer harmadik felvonása idén. A szervezők menő zenét, természetközelséget, vidám embereket ígérnek, és még strandolni is lehet majd, de csak saját felelősségre. Az előadókról a Facebook-eseményben találsz infót.

Valami barátságosabb

Nunki Bay Starship- és Analog Balaton-koncert lesz az A38-on augusztus 29-én. Előbbi egy soul-pop együttes, az egyedi hangszerelés, na meg a lüktető ritmusok jellemzik a zenéjét. Az Analog Balaton 2015-ben tűnt föl a semmiből, saját bevallásuk szerint természetközeli minimálpopot nyomnak, és egy ilyen önmeghatározás már önmagában elég erős vonzerő. Facebook esemény itt, jegyek pedig itt.

A luxemburgi Michel Meis 4tet lép fel szeptember 1-jén az Opus Jazz Klubban. A négyfős együttes eléggé egyedi stílus hozott össze Michel Meis dobos és dalszerző vezetésével. Koncertről koncertre alakítják a számaikat, melyek tele vannak jól megformált kompozíciókkal és improvizációval. Bővebb információt a Facebook-eseményben találsz.

A gyerekeknek is menő programmal készül a Budapest Park szeptember 2-án. Minden hónap első vasárnapján tartják a Pöttömkertet, ahol most a PASO ad karibi gyerekkoncertet. Ezen kívül is lesz még sok gyerekeknek szóló színpadi produkció, mindet megtalálod a Facebook-eseményben.

Shaibo-koncert lesz az Art Quarterben szeptember 2-án este héttől. A Shaibo zenéjét a megkomponált elszállások jellemzik, alapvetően artpopban nyomulnak, bár ők azt szeretnék, ha mindenki csak úgy hivatkozna a zenéjükre, hogy olyan Shaibós. Facebook-esemény.

Áron András ‘Apey’ most kivételesen nem a metálegyüttesével, az Apey & the Pea-vel csinál őrületes koncertet, hanem egyedül tart akusztikus estet, ahol a saját számait játssza majd, a Budapest Park Nagyszünet nevű színpadán. Szeptember 3-án este nyolckor kezdődik az esemény, amelyet megtalálsz a Facebookon. Apeyvel a minap készítettünk egy rövid interjút, itt elolvashatod.

 

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!

Címlapkép: Pixabay