Grammy-jelölt reggae-sztárzenekar az A38-on

// 2018-07-06

Július 11-én, szerdán a SOJA koncertezik Budapesten. Sena lesz a vendég, nagy bulinak ígérkezik. 

A nyolctagú amerikai zenekar 1997-ben indult egy pincéből, a tagok a közös jammelések során éreztek rá a reggae alapjaira. Húsz év alatt nagyra nőttek: 4,3 millió Facebook-lájk, 300 millió Youtube-megtekintés, több millió rajongó az egész világon, és kétszer még Grammyre is jelölték őket.

Folyamatosan járják a világot, az elmúlt tíz évben átlagosan 120 koncertet adtak évente, olyan zenekarokkal, mint a Dave Matthews Band, vagy a 311. A világ néhány nagy fesztiválját is megjárták, így a Bonnaroot, a német Summerjamet, a lengyel Woodstockot és az argentin Personal Festivalt.

A SOJA mindig is híres volt a szenvedélyes és energikus élő koncertjeiről, egy ilyenben legutóbb 2015-ben a Szigeten lehetett részünk.

A népszerűség ellenére nem felejtették el, honnan jöttek. A megnyilvánulásaik alapján ez még mindig az a banda, amely húsz éve összejött abban a pincében.

A közösség mindenek felett

Ez a zenekar alapelve, és ezt igyekszik átadni az élő koncertjein a közönségnek is.

Semmit nem érdemes az életben magadban csinálni. Együtt vagyunk itt.

– mondta egyszer a SOJA frontembere, Jacob Hamphill.

Ki nyitná meg az estét, ha nem Sena?

A koncert vendége a Ghánában született magyar énekesnő, Sena Dagadu lesz, úgy is, mint a hazai reggae-közeli stíluscsalád egyik legfontosabb hazai figurája.

A buli este hatkor kezdődik az A38-on (tehát nem az eredetileg kijelölt Barba Negra Tracken!). Jegyeket a Live Nation oldalán, illetve itt és a Ticketprón lehet venni, 8900 forintért, a helyszínen pedig 9900-ért.
 

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!