Sziget-koncertek a lineup mélyéről – csütörtök-péntek

// 2010-08-12

A Faithless, Danko Jones és az Iron Maiden szigetes koncertjéről mindenki tud, akinek tudnia kell, ezért most néhány kevésbé szétpromózott bulit ajánlunk olyan előadóktól, akik hazájukban vagy a tágabb külföldi környezetben jókora népszerűségnek örvendenek. Vagy örvendtek pár éve, de hozzánk csak most szűrödik le a hangjuk.

 

Foreign Beggars (UK) – csütörtök, 17:00, A38-Wan2

Cadik Real Your Nature sorozatán már felléptek idén az A38-on, akkor percre kiszámolt haknit prezentáltak a londoni hiphop és grime világsztárjai. Szívesen lovagolják a divathullámokat, ennek megfelelően a rockosabb vonaltól a dubsteppig minden belegyúrnak zenéjükbe. A trendkövetés többek között Björk, Subfocus, a Public Enemy, Snoop Dog, a Wu-Tang és Amy Winehouse közelébe is eljuttatta a háromtagú csapatot. 

 

 

 

 

Gotan Project (F)  – péntek, 19:30, Party Aréna

Az áprilisban megjelent Tango 3.0 című lemezük egyelőre nem aratott akkora sikert, mint előző munkáik, de az biztos, hogy az argentín tangót az elektro-jazz felől megközelítő franciák kellemes felvezetést kínál azoknak, akik a melóból szabadulva péntek este fél nyolckor kezdik a fesztivált.

 

 

 

 

Oi Va Voi (UK) – péntek, 21:30, Világzenei

2007-ben Németh Jucival, idén Szalóki Ágival jelent meg közös dala a népi elektronikus zenekarnak. Zenéjükről a fent említett Gotan Project, Sade, sőt még a Morcheeba is bevillanhat néha, de emellett a simán hegedűre épített számok sem ritkák. Esélyeiket csökkenti, hogy Paradise Lost alatt játszanak, sőt még a Thirty Seconds To Mars is ott lesz valahol a Nagyszínpadon.