Színpadról színpadra: ez lesz az idei Soundon

// 2018-05-16

A legnagyobb helyszíneknek már megvan a programja, igazi sztárok jönnek a Balaton Soundra idén is, július 4. és 8. között. 

A Nagyszínpad az elmúlt években az EDM, a hip-hop és pop sztárjainak fellépőhelye volt, ez idén sem lesz másképp. Jön a 2017-es Grammy-díjas The Chainsmokers, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike és Alesso. Ott lesz az egyik legsikeresebb r&b-énekesnő is, Rita Ora, aki remélhetőleg az új lemezéről is elénekel pár dalt. Martin Garrix kétszer is fellép, egyszer főműsoridőben a Nagyszínpadon, egyszer pedig a Jager Arénában.

A Jager Aréna egyébként összeolvad a Party Arénával, és egy izgalmas szabadtéri helyszínné alakul, teraszokkal, bárokkal és persze hajnalig tartó bulival. Itt kapnak helyet a legnépszerűbb magyar eladók, mint Halott Pénz, a Wellhello, Majka & Curtis, a Punnany Massif, a Brains és a Cloud 9+. Néhány külföldi sztár is megfordul a megújult Arénában, például Martin Solveig, Eric Prydz, Vini Vici, Carnage, Craig David és Big Shaq.

Most is a Heineken Stage lesz az underground elektronikus zenéknek, így a techno és a tech house otthona. A vízre épült piramisban játszik majd Booka Shade, Kölsch, CamelPhat, a GusGus és Sven Väth.

A legmenőbb európai klubokból jönnek rezidensek lemezt pörgetni a Clubs On The Beach színpadra. Többek között a párizsi Rex, a brüsszeli Fuse, az ibizai Pacha és a londoni Defected dj-i állnak a Balaton felszínére épült színpad pultja mögé.

Idén is saját helyszínt kap az Elrow partysorozat, mely arról ismert, hogy a legmenőbb elektronikus zenéket nyomják szokatlan karakterek karneváli hangulatban. Az Elrow rezidensei, Toni Varga és Bastian Bux mellett lesz néhány sztárfellépő is, jelesül Heidi, Steve Lawler, Richy Ahmed és Patrick Topping.

A Casa Bacardi Terasz szintén a Balatonra épül, itt főleg hazai dj-k játszanak, plusz néhány külföldi, például Cassy, Punctual, Gorje Hewek & Izhevski és Curtis Alto. Továbbá önálló estét kap a drum’n’bass, illetve a műfaj meghatározó kiadója, a Hospitality, Logistics és Hugh Hardie főszereplésével.

Nem lenne Sound a Sound a Boat Party nélkül, a hajó ezúttal hatszor is kifut. Ott lesz Ellen Allien a német technoszíntérről, a Booka Shade duó, Patrick Topping, a CamelPhat és az Agoria-Scuba páros. A hab a tortán pedig a szintén d’n’b-t toló Rene LaVice lesz, egyenesen Kanadából.

A teljes program itt található, az ötnapos bérlet 67 900 forintba kerül, a jegyinfók itt vannak.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!