Tarol a Metallica

// 2009-12-17

“Első napon még sosem adtunk el ennyi jegyet”-mondta Borsos László, a Live Nation magyarországi ügyvezető igazgatója. Az AC/DC és Madonna rekordja is megdőlt.

 


Hány irodában árulják a jegyeket és melyiknél volt eddig a legnagyobb sor?


-Közel 300 irodában lehet jegyeket kapni, a Ticket Express központi jegyirodájában volt eddig a leghosszabban kígyózó sor.

 

(A Ticket Express ügyvezető igazgatójától, Kovácska Gyulától tudjuk, hogy az Andrássy úti központi jegyiroda előtt akkora tömeg gyűlt össze, hogy a várokozóknak, a sarkvidéki időjárás miatt is, rumos teát és sütit osztogattak az alkalmazottak..)

 

Zökkenőmentes volt az online értékesítés? A számítógépes háttér bírta a terhelést?

 

Semmilyen gond nem volt, minden teljesen rendben ment. Az előkészületeknek köszönhetően nem volt fennakadás sem az online értékesítésben, sem pedig hálózati értékesítés során. A netes vásárlók számára kiépítettünk egy úgy nevezett várószobát, ahol azok a látogatók időztek ideiglenesen, akiket már nem bírt volna el a rendszer. Így szerencsére egy pillanatra sem szünetelt a jegyárusítás és azok, akik várni kényszerültek is, legkésőbb 10 perc után meg tudták vásárolni a jegyüket.

 

Hányszorosra növekedett a látogatottság a livenation.hu -n és a tex.hu -n?


Közel ötszörösére emelkedett az átlaghoz képest. (Kovácska Gyula, a TEX ügyvezető igazgatója hasonló növekedésről számolt be nekünk.)

 

Milyen az arány a webes és a személyes vásárlás között?


Egyre többen vásárolnak jegyet a neten. Jelenleg már közel 25% az online értékesítés aránya a Metallica koncert kapcsán.

 

Van külföldi érdeklődés is a koncertre? Ha igen, mekkora?


Mivel folyamatosan derülnek ki az új dátumok és például Prágában és Zágrábban is már nyilvános, hogy lesz koncert, a külföldi érdeklődés nem mondható túl intenzívnek. Mindezek ellenére körülbelül 10%-a a jegyvásárlóknak nem magyar.

 

Milyen jegyek fogynak a leginkább és melyek kevésbé?


Tekintve, hogy a Metallica közönsége elsősorban metál rajongókból áll, leginkább az állójegyek fogynak. Olyannyira, hogy a kiemelt állójegyek már el is keltek. Persze természetesen ülőjegyek is szép számban kerülnek értékesítésre.

 

Lehet e teltházra számítani és ha igen, akkor mikorra várható hogy elfogy az összes jegy?


Nagyon valószínű, hogy az összes jegy elmegy, azonban ezt babonából sem szeretném biztosra venni. Legyen annyi elég, hogy nagy eséllyel 2-3 héten belül már nem lehet jegyet kapni a budapesti Metallica koncertre. Ezt a jóslatot az is alátámasztja, hogy az első napon még sosem adtunk el ennyi jegyet, pedig az eddigi rekorderek(AC/DC, Madonna) sem voltak kis nevek.

 

Ha ennyire sikeres ez a koncert, akkor esetleg van esély egy második bulira?

 

Ahhoz, hogy egy zenekar kétszer is megtöltse a Puskás Ferenc Stadiont nagyon népszerűnek kell lennie. Emellett számba kell venni a potenciális magyar koncertlátogatók számát is, ami nem olyan magas, hogy ilyen dupla koncerteket gyakran lehetne csinálni. Én talán csak a U2-nál tudnám elképzelni, hogy kétszer is megteljen az egykori Népstadion.