Trendi zene a temetésedre – Tr/st-koncert a Dürerben

// 2015-02-03

A legfontosabb kanadai elektropopper, Tr/st jön el hozzánk, csütörtökön a Dürerbe, és az alig négyéves (2011-ben alakult), de már jelentősen hasító Polar Dear felvezetésével mutatja be második Joyland albumát a huszonkilencedik Recorder Magazin megjelenési partyján. A kanadait hallgatva legszívesebben már most végrendeletbe íratnánk, hogy őket kérjük a temetésünkre.

Tr/st egy berlini raktár pincében?

Grimes, Crystal Castles, Purity Ring – a kanadai elektropopszíntér ismert figurái/formációi, akik között fontos helye van az üstökösszámba menő Robert Alfonsnak is. Négyéves az ő produkciója is, és mondhatjuk, hogy egyre jobban hasít, imádja a közönség is. Korábban Trust néven nyomult ezzel, ma már Tr/stnek hívja. Eleinte az Austra dobosával, Maya Postepskivel állt föl, és alapvetően az elektronika sötét oldalát mutatja.

Jelent meg a Sacred Bones kiadónál, játszott az SXSW fesztiválon, míg aztán tavaly kiadta második albumát, Joylandet, ezt a darkwave-es, szintipopos és edm-et egyveleget – immár egyedül, egyszemélyes formációként. Ritmusai a földbe döngölnek, amihez érdekes (?) nihil társul, ami legalábbis izgalmas manifesztum, de szerintünk kifejezetten élvezhető is.

Az NME azt írja róla például, hogy “a Joyland az a fajta komor szintipop, ami után el akarsz szívni egy cigit, és feketére kifestett szemmel akarsz táncolni egy berlini raktár sötét pincéjében”. Végül is igen, mi is pont ezt éreztük, mikor hallgattuk. De ne találgassuk, mire gondolt a költő, mert Alfons maga azt nyilatkozta róla a Phenom’enonnak, hogy ez az album főleg az eufóriáról és a könyörületről. És akkor ezek után illik még idézni a nemrég a legszebb magyar magazinnak választott Recorder saját interjúját, melyben emberünk lenyilatkozza, hogy “a zeném általában mélyen gyökerezik olyan szép dolgokban, mint a szerelem, az empátia és az együttérzés”.

Az este másik fellépője a szintén kábé négyéves magyar Polar Dear, aki ep-bemutatóval jön, és aki magát újromantikus elektropopnak (vagy új romantikus elektropopnak; a Facebookján egész pontosan így van: “newromanticelectropop”) titulálja. Kapunyitás este hétkor, zárás tizenegykor, semmi dj, meg party, meg megőrülés, a másnap nem másnap, hanem munkanap. Jegyek elővételben háromezer-kétszázért kaphatók, a helyszínen hétszázzal többért.


Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!